Wanneer kun je het beste naar Argentinië reizen?

Beste Reistijd Argentinië

Argentinië is zo’n groot land, dat we de beste reistijd voor Argentinië opsplitsen in een aantal gebieden: het noorden, het midden en het zuiden.

Beste reistijd voor het noorden van Argentinië

Het noordoosten van Argentinië is subtropisch, warm en vochtig en grenst aan Brazilië. Hier vind je ook de Iguazu watervallen, waar je het hele jaar door naartoe kan. Hou er wel rekening meer dat het hier in de zomermaanden (januari en februari) heel druk is en dat de temperatuur oploopt tot 32 graden. In juli en augustus (de wintermaanden) is het zo’n 12 graden en dus een prima tijd om de Iguazu watervallen en de rest van de regio te bezoeken.

Het noordwesten van Argentinië is bergachtig, warm en droog. In Salta is het bijna het hele jaar door ongeveer 17 graden. Tijdens de Altiplanic Winter (januari en februari) kan het in dit gebied flink regenen en soms ook sneeuwen. We raden je aan om jouw rondreis door Argentinië hier op aan te passen, indien je graag naar dit gebied wilt gaan.

Beste reistijd voor het midden van Argentinië

De hoofdstad Buenos Aires ligt in aan de oostkust in het midden van Argentinië. De beste reistijd om Buenos Aires te bezoeken is eigenlijk het hele jaar door. Er kan in juli en augustus af en toe een regenbui vallen.

Wat meer naar het binnenland, in de regio van de stad
Mendoza, is het het hele jaar door lente. Deze omstandigheden zijn dan ook perfect voor de wijnbouw, waar het gebied bekend om is. In februari en maart wordt er geoogst met als afsluiter een fantastisch wijnfeest!

Dan hebben we nog het merengebied bij Bariloche, aan de grens met Chili. Dit gebied ligt in het noorden van het gebied Patagonië. Hier vind je ‘het Zwitserland van Argentinië’ met zomers (januari/februari) een heerlijk zonnetje en ‘s winters een dik pak sneeuw. Wil je geen sneeuw en een niet te felle zon? Dan zijn september tot half juni perfect voor jou.

Beste reistijd Argentinië voor het zuiden van Argentinië

Onstuimig, woest en guur. Dit zijn termen die bij het zuiden (Patagonie en Ushuaia) horen. In de winter valt er veel regen, waait er een gure wind en komt de temperatuur niet boven de 5 graden.

Het kan hier ook behoorlijk sneeuwen (hoe zuidelijker je gaat, hoe meer sneeuw), waardoor sommige wegen niet begaanbaar zijn of de vluchten worden geannuleerd. We raden je af om hier in juli en augustus naartoe te gaan. In de zomer is het hier prima te doen met een temperatuur rond de 20 graden. Hou er rekening mee dat het hier wat drukker is in december en januari in verband met de zomervakantie van de Argentijnen.

Wil je tijdens jouw rondreis ook Patagonië en Ushuaia bezoeken? Dan zijn de maanden november t/m maart perfect voor jou.

Wil je een combinatie maken met
Chili, omdat je bijvoorbeeld wil gaan wandelen in het prachtige Torres del Paine NP? De beste reistijd voor Argentinië en Chili is november t/m februari.

Nu je weet in welke periodes je het beste naar bepaalde delen van Argentinië kunt gaan, ben je alweer een stapje verder in het samenstellen van jouw ideale rondreis naar Argentinië. Wil je zelf nog even verder puzzelen? Of wil je dat wij jou hierbij helpen?
Bel of mail ons dan, Irene staat klaar om je te helpen.

Bouwstenen Argentinië

01 25

Klimaat Argentinië

Door de omvang van het land en de vele verschillende landschappen heeft Argentinië een enorme variëteit aan klimaten. Omdat Argentinië ten zuiden van de evenaar ligt, zijn de seizoenen precies tegenovergesteld aan die van ons! De zomer is in december en januari, de winter is in juli en augustus! Let op: de Argentijnse zomervakanties vallen in december en januari, daarom is het in die maand vaak extra druk en duur! Het land is erg groot, het klimaat verschilt per regio. Voor de duidelijkheid vind je bij het kopje beste reistijd een wat gedetailleerder reisadvies per regio.

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks