Van regenwoud bij Cairns naar mondain Brisbane

Spot krokodillen in het Daintree National Park, koala’s op Magnetic Island en mantaroggen bij het Great Barrier Reef

Regenwoud, eilanden en de Sunshine City

Autorondreis van Cairns naar Brisbane

De reis begint in het tropsiche Cairns, een heerlijk omgeving om de reis te beginnen. Wat dacht je van een cruise naar het Great Barrier Reef of een hike in één van de oudste nationale parken, het Daintree National Park. Hierna verwelkomen de koala’s jou op Magnetic Island. Van koala’s, door naar de Kookaburra's bij Airlie beach. Hier ga je per ferry naar de Whitsunday Islands, waar ieder eiland uniek is en het poederzand je voeten masseert. In het Eungella National Park kun je afkoelen onder de vele watervallen en vervolgens maak je kennis met boerenleven tijdens een Farm Stay. Op Fraser Island sta je misschien wel oog in oog met een dingo, de Australische wilde hond. Aan het einde van de fantastische reis kun je lekker shoppen in ‘Sunshine City’ Brisbane of je neemt een verfrissende duik in de stadslagune.

 • Dag 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Cairns

  Laat je verwennen tijdens de vlucht en verheug je vast op dat wat komen gaat.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Je kunt je vliegreis op de heen of terugreis onderbreken met een stopover van enkele nachten in bijvoorbeeld Dubai, Hong Kong, Singapore of op Bali. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt. Geef je voorkeur aan, dan bekijken wij de beste mogelijkheden voor je.

  01
  1 nacht
  28 uur
  Amsterdam
 • Dag 2
  Cairns

  Aankomst in Cairns & transfer naar hotel

  Op de luchthaven van Cairns staat de chauffeur op je te wachten om je naar je hotel te brengen. Kom hier lekker bij van de lange vlucht! Je kunt wellicht nog even naar de mooie stadslagune lopen voor een verfissende duik. 

  02
  1 nacht
  15 min
 • Dag 3&4
  Cairns

  Vrije dagen in Cairns

  In deze swingende, tropische badplaats hangt een heerlijke, relaxte sfeer. De ontmoetingsplek in Cairns is de Esplenade, een boulevard met veel winkels, restaurants en terrasjes. Of bezoek één van de Aboriginal kunstgalerijen. De stad ligt aan de azuurblauwe Stille Zuidzee met het langste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef. Er gaan diverse dagtochten naar het rif, waar je kunt duiken en snorkelen. Wil je meer spectaculaire activiteiten? Ga dan parachutespringen of maak een ballonvaart. Een leuke dagtocht is een trip naar Kuranda. Met de langste kabelbaan ter wereld (zeven kilometer) ga je omhoog en met een historische trein slinger je langs de berghelling weer naar beneden. In Kuranda zelf kun je leuke souvenirs inslaan, de kunstwerken bekijken en een heerlijke kop koffie drinken. De Baron Falls hier vlakbij zijn indrukwekkend en een stop waard!

  03
  2 nachten
 • Dag 5
  Daintree

  Naar Cape Tribulation

  Je haalt je huurauto op in het centrum van Cairns en rijdt naar Cape Tribulation. Het eerste stuk gaat via de prachtige Captain Cook Highway met mooie uitzichtpunten. Daarna rijd je het regenwoud in.
  Cape Tribulation is één van de weinige plekken op aarde waar het regenwoud grenst aan het witte strand en de heldere blauwe oceaan. Where the forest meets the reef. Je overnacht in de Daintree Eco Lodge.

  04
  1 nacht
  4 uur
 • Dag 6
  Daintree

  Vrije dag in Daintree National Park

  Daintree National Park ligt ongeveer 1000 km ten noorden van de stad Brisbane en werd gesticht in 1981. De Aboriginals hebben het natuurbehoud in beheer en sinds 1988 staat het op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het bos is verdeeld in twee secties, er is een landbouwgebied en er zijn twee dorpjes. De toegang tot het Daintree National Park ligt bij het dorpje Mossman. Het Daintree National Park is bijzonder vanwege de unieke biodiversiteit. Het is een gebied met zeldzame plantensoorten en inheemse vogels. Je kunt hier mooie wandelingen maken.

  05
  1 nacht
 • Dag 7
  Undara Volcanic National Park

  Naar Undara Volcanic National Park

  Een lange rit brengt je van de natte, groene kuststrook naar de droge, lege outback, waar je verblijft in treinwagons aan de rand van het Undara Volcanic National Park. Een bijzondere plek! De gastvrijheid van de bewoners in dit gebied en de ontvangst bij het ‘hotel’ is hartverwarmend.

  Onderweg is het leuk om een stop te maken bij Granite Gorge, met de vele rotswalibies die je van dichtbij kunt bewonderen. Ook rijd je door Atherton Tablelands, een park vol meren en mooie watervallen.

  06
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • Dag 8
  Magnetic Island

  Naar Townsville, per ferry naar Magnetic Island

  Vandaag rij je naar de haven van Townsville, waar je de auto parkeert en op de ferry stapt, op weg naar Magnetic Island. Na ongeveer een half uur varen kom je aan. Dit eiland heeft zijn naam te danken aan het kompas van Kapitein Cook, dat opspeelde toen hij erlangs voer. Het eiland heeft een oppervlakte van 52 km2, waarvan ongeveer de helft een nationaal park is met prachtige wandelpaden. Er zijn vier kleine plaatsjes op het eiland: Picnic Bay, Nelly Bay, Arcadia en Horseshoe Bay. Allemaal even mooi.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 9
  Magnetic Island

  Vrije dag op Magnetic Island

  Maak de fort-wandeling. Dit fort is gebouwd om Townsville in de Tweede Wereldoorlog te beschermen tegen een aanval van Japan. De wandeling is vooral leuk, vanwege de vele koala’s die hier leven. Het is een anderhalve kilometer klimmen door het gumtree landschap naar het wapen- en commando gebouw. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op het eiland. Neem voldoende water mee, want ook in de namiddag kan het er nog behoorlijk warm zijn.

  08
  1 nacht
 • Dag 10
  Airlie Beach

  Per ferry naar Townsville, naar Airlie Beach

  Per ferry wordt je weer teruggebracht naar Townsville. Waar je de auto pakt en op weg gaat naar Airlie Beach, waar de rijpe mango’s van de bomen vallen en de Kookaburra's je ‘s ochtends 'lachend' wakker fluiten. Airlie Beach is een levendig kustplaatsje met prachtige palmenstranden, een stadslagune en een hoofdstraat met veel openluchtrestaurants, cafés en bars. Op zaterdagochtend zijn er markten en op zondagmiddag is er op Airlie Beach Esplanade livemuziek.

  09
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • Dag 11
  Airlie Beach

  Cruise naar de Whitsunday Islands

  Vandaag ga je mee op een cruise naar de Whitsunday Islands voor de kust van  Airlie Beach. Acht ervan zijn bewoond, waarvan sommige echte vakantie-eilanden zijn met hotels en een uitgaansleven, andere zijn beschermde nationale parken, die je tijdens een dagtocht bezoekt. Het hoofdeiland, Whitsunday is een prachtig onbewoond eiland met mangrovebossen en super fijn wit zand. Hier ligt één van de mooiste stranden ter wereld: Whitehaven Beach.

  10
  1 nacht
 • Dag 12
  Eungella National Park

  Naar Eungella National Park

  Vandaag ga je naar het Eungella National Park. Een tropische wereld vol watervallen, zwempoelen en een enorme diversiteit aan planten en dieren. Misschien zie jij wel de platypus (het vogelbekdier) zwemmen.

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • Dag 13
  Barmoya

  Naar Barmoya

  Vandaag best een lange rit voor de boeg. De eindbestemming van vandaag is de Australische boerderij Henderson Park Farm Retreat, waar je de komende dagen in de huid kan kruipen van een echte Australische boer, tijdens het bijeendrijven van het vee.

  12
  1 nacht
  5 uur
 • Dag 14
  Barmoya

  Vrije dag in Barmoya

  De boerderij is idyllisch gelegen aan een beek. Hier kan je mooie wandelingen maken, zwemmen (het water is veilig om in te zwemmen, er zijn hier geen krokodillen) kanoën of vissen. Op het afgesproken tijdstip krijg je, tijdens een rondleiding, een persoonlijke uitleg over de boerderij en de geschiedenis ervan. Je bent van harte welkom om mee te helpen bij het voeren van de dieren. ‘s Avonds wordt het kampvuur aangestoken en kun je marshmallows roosteren.

  13
  1 nacht
 • Dag 15
  Seventeen Seventy

  Naar Seventeen Seventy

  De bestemming van vandaag is de plaats Seventeen Seventy, vroeger bekend als 1770. Het was de tweede plek waar kapitein James Cook voet aan wal zette en is vernoemd naar het jaar waarin hij langs de oostkust van Australië voer. Je verblijft in een bungalow tussen tropische begroeiing tegenover het 1770 strand. 

  14
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • Dag 16
  Seventeen Seventy

  Vrije dag in Seventeen Seventy

  Sinds de Captain Cook Drive, in de jaren negentig van de vorige eeuw, werd verhard zijn veel huizen hier in de omgeving bijgekomen en is het een gezellige plaats met een leuke jachthaven. Er lopen leuke wandelpaden waar bij de uitzicht hebt over Bustard Bay.

  Je kunt er voor kiezen om vandaag per catamaran een bezoek te brengen aan Lady Musgrave Island. Tijdens deze tour ga je met schildpadden en mantaroggen snorkelen bij het Great Barrier Reef Marine Park.

  15
  1 nacht
 • Dag 17
  Fraser Island

  Naar Hervey Bay, per ferry naar Fraser Island

  Maak een kleine rugtas klaar voor de komende twee dagen en doe de rest van de bagage in de achterbak. Parkeer de auto bij de haven van Hervey Bay op de parkeerplaats bij de Tourist Terminal en check in bij de receptie van de Kingfisher Bay. Hier stap je op de ferry die je in een dik half uur naar Fraser Island brengt. Fraser Island is het grootste zandeiland op aarde en valt onder het UNESCO werelderfgoed. Het eiland heeft veel verschillende soorten planten en dieren. Ook vind je hier het iconische Maheno scheepswrak. 

  16
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 18
  Fraser Island

  Dagtour op Fraser Island

  De bekendste bewoner van het eiland is de dingo, de Australische wilde hond. Als je geluk hebt, zie je hem misschien wel vandaag. De Aboriginals hebben hier trouwens zo’n 5000 jaar lang gewoond. Er zijn veel regenwouden en grote zoetwatermeren. Je gaat het eiland verkennen in een 4-WD bus samen met een gids die je naar de mooie plekken brengt, zoals het Lake McKenzie, Seventy-Five Mile Beach Highway, het heldere water van Eli Creek en het gekleurde zand van de Pinnacles.

   

  17
  1 nacht
 • Dag 19
  Glasshouse Mountains

  Per ferry naar Hervey Bay, naar de Glasshouse Mountains

  De Glasshouse Mountains hebben hun naam gekregen van Captain Cook. Hij zag de bergen door de reflectie van de zon en ze deden hem denken aan de glasovens van Yorkshire in Engeland. De bergen liggen in een prachtig vulkanisch gebied, perfect voor wandelen, hiken, klimmen of abseilen.

  18
  1 nacht
  3 uur
 • Dag 20
  Brisbane

  Naar Brisbane

  Rij, op eigen tempo, naar de mondaine stad Brisbane. Ook bekend als de ‘Sunshine City’, vanwege de relaxte atmosfeer en het zonnige klimaat. Bezoek het Lone Pine Koala Sanctuary, waar de koala’s op je wachten. Verder kan je lekker shoppen, de laatste souvenirs inslaan en nog een Australisch biertje drinken op een terras aan de waterkant. Er is een heerlijke stadslagune om in af te koelen, leuk om hierheen te gaan over de rivier met de City Cat ferries. 

  19
  1 nacht
  1 uur
 • Dag 21
  Brisbane

  Vertrek Brisbane

  Natuurlijk kunnen we het verblijf in Brisbane voor je verlengen. Je kunt dan bijvoorbeeld Stradbroke of Moreton Island nog bezoeken.
  Anders lever je de huurauto in op het vliegveld en maak je je op voor de reis terug naar huis. Geniet in het vliegtuig nog 'even' na van een fantastische reis!

  Ook kun je van Brisbane naar de steden Sydney of Melbourne vliegen voor bezoek. Of ga naar Darwin voor een Campingtour om de ruige, tropische Top End regio te ontdekken.

  20
  1 nacht
  30 min
 • Dag 22
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Terug op eigen bodem!

  21
  23 uur

Inclusief

 • Privé transfer Cairns Airport - hotel

 • Hotelovernachtingen o.b.v. logies, behalve in Daintree, Magnetic Island, Eungella, Henderson Park en Fraser Island incl. ontbijt

 • BBQ diner pakket te Henderson Park Farm Retreat

 • 16 Dagen autohuur via Avis type ICAR op basis van Inclusive tarief

 • Retour ferryticket (passagiers) naar Magnetic Island & Fraser Island

 • Whitesunday Islands & Whitehaven Beach halve dagexcursie vanuit Airlie Beach

 • Beautyspots dagexcursie op Fraser Island

Locatie rondreis

Van regenwoud bij Cairns naar mondain Brisbane

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks