Top End Campingtour

Ontdek het ruige tropische noorden

Ontdek het ruige tropische noorden

Top End Campingtour

Top End is het ruige tropische noorden van Australië in de omgeving van Darwin. Hier vind je de bekende nationale parken Litchfield, Kakadu en Arnhemland. Het groene en waterrijke landschap telt talloze rivieren, meren, spectaculaire watervallen, diepe kloven, imposante rotspartijen, dichte bossen en uitgestrekte moerassen. Hier leven onder andere vele watervogels, inheemse diersoorten en de enorme zoutwaterkrokodillen die wel 5 meter lang kunnen worden! En ook cultureel is dit een uniek gebied: op vele plaatsen zijn Aboriginal rotstekeningen te vinden die wel duizenden jaren oud kunnen zijn.

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Darwin via Litchfield naar Mary River

Een vroege start: omstreeks 07.00 uur word je opgehaald bij je accommodatie in Darwin. Als eerste staat een bezoek aan Litchfield National Park op het programma. Ontdek de vele watervallen, waterbronnen en riviertjes, ruige zandsteenformaties en termietenheuvels. Wandel rond en zwem bij de Florence en Wangi watervallen. Na de lunch rijd je naar Kakadu National Park, naar de Mary River regio. Tijdens een cruise zul je vele krokodillen, vogels, buffels en andere dieren spotten. Hiervandaan is het een korte rit naar de privé campsite, waar de nieuwsgierige wallabies vaak de gasten verwelkomen. Muggen zijn er helaas ook, dus smeer je goed in met DEET.

Dag 2

Watervallen Kakadu National Park

Vandaag bezoek je twee parels van Kakadu National Park: Twin en Jim Jim watervallen. Na een mooie 4WD tocht over onverharde wegen bereik je met een korte boottocht, een wandeling over een rotsachtig pad en een boardwalk de zandbanken rondom de Twin Falls. Vervolgens weer een avontuurlijke 4WD rit, gevolgd door een wandeling door het bos en over een rotsachtig pad en dan doemen de Jim Jim Falls op. Neem een welverdiende duik in de poel onder de waterval, omringd door 150 meter hoge rotsen; een fantastische ervaring.

Dag 3

Van Kakadu terug naar Darwin

Na het ontbijt start je met een korte wandeling naar het Nawurlandja uitkijkpunt voor een spectaculair uitzicht over de Nourlangie rots. Vervolgens bezoek je Ubirr, gelegen in het oostelijk deel van de Alligator Region van het park. Deze plek is van groot cultureel belang, hier is een grote verscheidenheid aan oude Aboriginal kunst te vinden. Uiteraard zal de gids uitleg geven, maak kennis met de legende van de regenboog slang. Beklim zeker het Nadab uitkijkpunt voor een weids uitzicht over Arnhemland. Na de lunch staat nog een bezoek aan het Bowali bezoekerscentrum op het programma, ook hier leer je meer over de unieke Aboriginal kunst. Op de terugweg, richting Darwin, wordt nog een stop gemaakt bij de Mamukala Wetlands. Je zult hier veel vogels spotten op diverse uitkijkpunten van een boardwalk. Rond 17.30 uur word je afgezet bij je accommodatie in Darwin, een zeer bijzondere ervaring rijker. Natuurlijk kunnen wij deze accommodatie voor je verzorgen!
Eventueel kunnen we een tour van 4 dagen aanbieden waarbij je ook
Katherine Gorge bezoekt, vraag bij de landenspecialist naar meer informatie.

Inclusief

 • Vervoer per 4WD voertuig met A/C in internationaal gezelschap,
  1 tas bagage per persoon toegestaan (max 10 kg) vanwege beperkte bagageruimte.
  Hotels in Darwin hebben bagageopslagfaciliteiten.
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Twee overnachtingen in safaritenten voorzien van bedden en slaapzak,
  er is een upgrade mogelijk naar
  lodge kamers voorzien van airco
 • Eenvoudige gedeelde, sanitaire voorzieningen op campsites
 • Volpension
 • Morgen/namiddag thee met snacks
 • Niet alcoholische dranken, behalve 1 glas wijn bij de avondmaaltijden

  Tijdens het regenseizoen van 1 november t/m 30 april zijn de reisprogramma’s afwijkend  i.v.m. weersomstandigheden en bereikbaarheid van bepaalde locaties. Programma op aanvraag.

Locatie bouwsteen

Top End Campingtour

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks