Outback Campingtour

Ontdek het rode hart van Australië

Ontdek het rode hart van Australië

Outback Campingtour

In het rode hart van Australië vind je indrukwekkende rotsformaties, diepe kloven en een woestijnlandschap met het kenmerkende rode zand. De oorspronkelijke bewoners, Aboriginals, leven al tienduizenden jaren in dit droge, hete gebied. Voor hen is de enorme, rode rotsformatie Uluru (Ayers Rock) het belangrijkste heiligdom. Voor veel bezoekers is deze magische plek de reden om naar Alice Springs te reizen, maar je bezoekt tijdens de tour ook het prachtige KataTjuta (Olgas) en de Kings Canyon. Je overnacht op unieke, afgelegen privé campsites, ver weg van de bewoonde wereld. Een echte outback ervaring die je nooit meer zult vergeten!

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Alice Springs naar Uluru

Een vroege start: rond 06:00 uur word je opgehaald bij je accommodatie in Alice Springs. Je verlaat de bewoonde wereld voor een avontuur door de enorm uitgestrekte rode woestijn. Tijdens een stop bij een kamelenboerderij heb je de mogelijkheid een rit op een kameel te maken (eigen kosten). Na de lunch gaat de rit verder naar Uluru. Na een eerste wandeling met uitleg van de gids aan de voet van de rots, ontmoet je een lokale Aboriginal gids voor boeiende verhalen over het unieke landschap, de traditionele Aboriginal manier van leven en hun bijzondere schilderkunst. In het Cultural Centre kom je meer te weten over de unieke flora en fauna van dit gebied. Tijdens de zonsondergang zie je de kleurveranderingen van Uluru onder het genot van een glas bubbels en een snack. Vervolgens word je naar de privé campsite gebracht. Op het kampvuur wordt een heerlijke maaltijd bereid. 

Dag 2

Van Uluru, via KataTjuta, naar Kings Creek Station

Wederom een vroege start! Je maakt een korte wandeling naar het uitkijkpunt vlakbij de camping om de zonsopgang bij Uluru te bekijken. Vervolgens gaat de rit naar KataTjuta voor een schitterende wandeling door de Valley of the Winds. Je zult verbaasd zijn over de diversiteit aan landschappen en natuur die in de woestijn te vinden zijn. Vervolgens gaat de reis via Curtin Springs naar Kings Creek Cattle station waar een afgelegen privé campsite de unieke plek is om de nacht door te brengen. Hier ervaar je het echte outback gevoel. Vanuit het kamp heb je schitterend uitzicht over de George Mill Ranges. Ook vanavond kunnen de belevenissen van vandaag met elkaar gedeeld worden tijdens het diner, onder de sterrenhemel, rond het kampvuur.

Dag 3

Bezoek Kings Canyon, terug naar Alice Springs

Na het ontbijt gaat de reis naar Watarrka (Kings Canyon). Hier maak je een wandeling van ca. 6 km door het bijzondere rotslandschap. Je loopt tussen de enorme rotswanden, langs diepe spleten en over plateaus die schitterende uitzichten bieden. Bekijk het amfitheater, de ‘Lost City’ en de rustgevende oase: Garden of Eden. Je kunt hier een duik nemen om het rode zand van je af te spoelen! Daarna is het tijd om weer richting Alice Springs te vertrekken. Deels gaat de weg over de ‘dirtroads’ de typerende onverharde wegen, het kenmerk van dit verlaten gebied. Zo rond 17:30 uur word je weer bij je accommodatie in Alice Springs afgezet. Natuurlijk kunnen wij deze accommodatie voor je verzorgen!
Eventueel kunnen we een tour van 4 dagen aanbieden waarbij je ook de West MacDonnel Ranges verkent, vraag bij de landenspecialist naar meer informatie.

Inclusief

 • Vervoer per 4WD voertuig met A/C in internationaal gezelschap (max 21 personen),
  1 tas bagage per persoon toegestaan (max 10 kg) vanwege beperkte bagageruimte.
  Hotels in Alice Springs hebben bagageopslagfaciliteiten.
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Twee overnachtingen in safaritenten voorzien van bedden en slaapzak,
  tevens is het mogelijk om in een ‘swag’ in de open lucht te slapen
 • Eenvoudige gedeelde, sanitaire voorzieningen op campsites
 • Volpension, je hulp wordt wel gevraagd bij maaltijden bereiden en afwassen etc.
 • Morgen/namiddag thee met snacks
 • Niet alcoholische dranken; behalve bubbelwijn bij Uluru & glas wijn bij avondmaaltijden
   

Locatie bouwsteen

Outback Campingtour

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks