Onbekend & Ongetemd Patagonië

27-daagse autoreis naar Vuurland, de gletsjers in Argentinie, Torres del Paine Nationalpark, het merengebied en de Carretera Austral

Ongerepte natuur

Rondreis door Argentinië & Chili

Deze rondreis brengt je per huurauto in vier weken naar de hoogtepunten in het zuiden van Argentinië en Chili! 

Na enkele dagen in bruisend Buenos Aires begint je rondreis. Je vliegt naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van het Zuid Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd. Met je eigen huurauto ontdek je de eenzaamheid van Vuurland, in Parque Pinguino Rey kun je een kolonie Koningspinguïns spotten.

Je vliegt verder naar Calafate, een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende Perito Moreno gletsjer. Ook hier ga je weer met een huurauto op pad, naar Torres del Paine National Park in Chili met zijn indrukwekkende granieten torens en naar Chalten, een klein dorpje in de bergen ten noorden van Calafate. Deze gebieden zijn prachtig voor wandelingen naar de besneeuwde bergtoppen en gletsjers! 

De volgende stop is Bariloche in het prachtige beroemde Argentijnse merengebied. Vanuit hier maak je een tocht om nooit te vergeten, per boot en bus steek je de grens over naar Chili. Je reist dwars door een uniek natuurgebied met diepblauwe meren en uitzichten op vulkanen.

Vanuit Puerto Varas begin je aan de meest unieke self-drive langs de legendarische Carretera Austral. Je komt langs kletterende watervallen, ruige bossen, maar ook serene rust en aqua blauwe meren op dit stuk van de Ruta 7. Vanuit Balmaceda vlieg je naar de hoofstdad van Chili, Santiago. Hier kun je bij een heerlijk glas Chilense wijn op een terrasje genieten van de laatste dag van deze prachtige reis.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek per vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst, transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. Je kunt de komende dagen ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur in deze bruisende stad.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Vandaag heb je de hele dag om (een deel van) Buenos Aires te ontdekken. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel één van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Ushuaia

  Transfer naar vliegveld en transfer naar accommodatie

  Vandaag vlieg je vanuit Buenos Aires naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd. Na aankomst transfer naar je hotel, de rest van de dag heb je de tijd om een eerste indruk van deze bijzondere stad te krijgen.

  04
  1 nacht
  30 min
 • 5
  Rio Grande

  Terra del Fuego en Rio Grande Excursie

  Vandaag begin je met een bezoek aan het Tierra del Fuego National Park. Onderweg naar het park kun je een stop maken bij de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis en waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd.

  Vervolgens rijd je verder het park in. Een wandeling door dit prachtige landschap brengt je langs uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en prachtige baaien en meren. In de middag rij je verder naar Rio Grande. Op weg daar naartoe ga je voor het eerst de verste uitlopers van de Andes oversteken. Je vervolgt de route door een bergachtig en bosachtig deel.

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Parque Pinguino Rey

  Vanuit Ushuaia 2 Excursies

  Vandaag maak je 2 excursies. In de ochtend maak je een boottocht over Beagle Canal en in de middag bezoek je Martillo eiland om de pinguins te zien. Je overnacht in Ushaia. 

  06
  1 nacht
  3 uur
 • 7
  Ushuaia

  Vlucht naar Calafate

  Vandaag vlieg je vanuit Ushuaia naar Calafate. Bij aankomst transfer naar het hotel.

  07
  1 nacht
  6 uur
 • 8
  Calafate

  Boottocht Beagle kanaal, transfer naar vliegveld, vlucht naar Calafate, transfer naar hotel

  Vandaag maak je een bijzondere boottocht per catamaran op het Beagle kanaal, waar je langs kleine eilandjes komt die alleen bewoond worden door vele soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Je vaart langs de Eclaireurs vuurtoren waar een kleine kolonie aalscholvers op de rotsen leeft. Dan vaar je terug naar de pier, waar je tour eindigt. Vervolgens verlaat je het einde van de wereld en vlieg je naar Calafate. Calafate, van oorsprong een dorp, is nu een snelgroeiend toeristenstadje aan het Lago Argentino. Je slaapt de komende twee nachten in Calafate.

  08
  1
  1 uur 20 min
 • 9
  Calafate

  Afhalen huurauto, bezoek Perito Moreno Gletsjer

  In de ochtend haal je de huurauto af. Vandaag bezoek je de Perito Moreno gletsjer! Je rijdt zelf naar het Nationale Park Los Glaciares toe, hier vind je de gletsjer. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig te boeken. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

  Heb je nog tijd over dan kun je in Calafate op eigen gelegenheid in Reserva Laguna Nimez wandelen. Aan de rand van de stad is een natuurreservaat gecreëerd waar flora en fauna wordt beschermd. Hier leven ongeveer 70 verschillende vogelsoorten. Je kunt over een 4,5 kilometer lang wandelpad het reservaat op eigen houtje bekijken.

  09
  1 nacht
  3 uur
 • 10
  Torres del Paine

  Per huurauto van Calafate naar Torres del Paine National Park

  Dit wordt een lange, maar mooie reisdag. Vanuit Calafate reis je naar het indrukwekkende Nationale Park Torres del Paine in Chili. Nadat je de grens bent overgestoken, rijd je meteen al een stukje in het Torres del Paine Park naar de refugio waar je vanavond en morgen overnacht. De refugio is een eenvoudige accommodatie, maar we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

  10
  1 nacht
  5 uur
 • 11
  Torres del Paine

  Vrije dag in Torres del Paine National Park

  Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Hiervoor rij je naar Pudeto en steek je met de catamaran over naar Lago Pehoe naar Paine Grande. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken!  

  11
  1 nacht
 • 12
  Torres del Paine

  Vrije dag in Torres del Paine National Park

  Je kunt nog meer prachtige wandelingen maken, loop bijvoorbeeld naar Mirador Las Torres. De trail naar het uitzichtpunt voor de Torres is waarschijnlijk de meest beroemde trek in Torres del Paine. De route voert door Ascencio Valley door bos en langs kleine riviertjes. Aan het eind zit een uitdagende klim over steile blokkenvelden, die je naar één van de beroemdste uitzichtpunten van de wereld brengt: het zicht op de rotstorens van Torres del Paine (2,900 m) die bestaan uit drie gigantische granieten torens.

  12
  1 nacht
 • 13
  El Chalten

  Per huurauto terug naar Argentinië, verder naar Chalten

  Wederom een lange reisdag. We raden je aan om meteen na het ontbijt richting Argentinië te gaan rijden, zodat je onderweg genoeg tijd hebt voor de vele fotomomenten en je toch vóór het donker in Chalten aankomt, waar je de komende twee nachten zult verblijven. El Chalten is een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor prachtige wandelingen & trekkings in de zeer fotogenieke omgeving. Vanuit El Chalten heb je een adembenemend uitzicht op één van de mooiste bergen van Argentinië, Fitz Roy!

  13
  1 nacht
  7 uur 30 min
 • 14
  El Chalten

  Vrije dag in Chalten

  Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Laguna de los Tres Hike gaan doen of één van de vele andere wandelingen die men hier kan maken. Er zijn lange routes en korte routes, licht en zwaar: vul de dag in ieder geval in zoals jij dat wilt en maak er wat moois van!

  14
  1 nacht
 • 15
  Calafate

  Per huurauto terug naar Calafate, inleveren huurauto

  Je rijdt vandaag dezelfde prachtige weg weer terug naar Calafate. Wanneer je dit doet is natuurlijk helemaal aan jezelf. Je kunt ’s ochtends nog een wandeling maken in Chalten of op tijd terugrijden naar Calafate om daar nog extra tijd door te brengen. In de loop van de dag lever je de huurauto weer in op het stadkantoor. Je overnacht weer in het hotel in Calafate waar je al eerder geslapen hebt.

  15
  1 nacht
  3 uur
 • 16
  Bariloche

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Bariloche, transfer naar hotel

  Je verlaat Calafate en vliegt naar Bariloche. Je wordt vanaf het vliegveld naar je hotel in het beroemde skioord Bariloche gebracht. Bariloche ligt in het prachtige Argentijnse merengebied vlak bij de grens met Chili. In de winter is het altijd zeer populair bij skiliefhebbers en in de zomer favoriet bij wandelaars en bergbeklimmers!

  16
  1 nacht
  1 uur 45 min
 • 17
  Bariloche

  Vrije dag in Bariloche

  Vandaag heb je een vrije dag in Bariloche. Er is genoeg te doen! Fietsen over het Circuito Chico, kayakken & hiken, op weg naar de Cerro Tornador & de gletsjers. Of je doet rustig aan, wandelt door het centrum en vergaapt je aan de kaasfondue en de vele soorten chocolade. Je kunt ook een excursie boeken langs de "Zeven meren route" naar San Martin de los Andes door het Nehuel Huapi National Park en het Lanin National Park. Vraag het aan onze landenspecialist.

  17
  1 nacht
 • 18
  Puerto Varas

  ‘Lake Crossing’ van Bariloche naar Puerto Varas in Chili

  In de ochtend begint deze bijzondere tocht vanuit Argentinië naar Chili. Je reist eerst per bus naar de haven van Puerto Panuelo. Hier begint de eerste vaartocht: aan boord van een catamaran over het prachtige Lago Nahuel Huapi. Aan het einde van de ochtend kom je aan in Puerto Blest, waar je een korte rit per bus maakt naar het volgende opstappunt. Op de volgende boot vaar je naar Puerto Frias waar je de douane passeert. Nadat de formaliteiten bij de Chileense douane zijn afgehandeld, heb je gelegenheid om te gaan lunchen. Later in de middag vertrekt dan de volgende boot, naar Petrohue. Deze vaartocht gaat over het prachtige Lago Todos los Santos, vanaf de boot kun je de Osorno vulkaan zien. Einde van de middag kom je aan in Petrohue waar je -voor het laatste stukje- weer in een bus stapt. Deze bus brengt je naar Puerto Varas. Fijn dat er een hotelkamer voor je geboekt is. Moe maar voldaan val je in slaap.

  18
  1
  10 uur
 • 19
  Hornopiren

  Afhalen van de huurauto en vertrek naar de Carretera Austral

  Kletterende watervallen, ruige bossen, maar ook serene rust en aqua blauwe meren; dat beleef je op de Carretera Austral (aangegeven als Ruta 7). Deze weg loopt van Puerto Montt tot Villa O’ Higgings. Vandaag begint je avontuur langs een deel van deze fantastisch mooie route. In de ochtend haal je de huurauto op en ga je op pad. Je rijdt langs de authentieke dorpjes Chamiza en Metri voordat je aankomt bij de haven Caleta La Arena. Hier neem je de ferry naar Caleta Puelche, de overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Eenmaal op het vaste land rijd je in ongeveer twee uur naar Hornopiren, waar je overnacht.

  19
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 20
  Caleta Gonzalo

  Per huurauto en ferry naar Caleta Gonzalo

  Er staan vandaag twee ontzettend mooie boottochten op het programma. De eerste boot vertrekt in de buurt van Hornopiren. Je vaart in ongeveer drie uur naar Leptepu. Onderweg doemt het Andesgebergte op aan de horizon en weer even daarna vaar je in alle rust door de prachtige fjorden. Na aankomst in Leptepu is het een korte rit naar de volgende haven waarvandaan de tweede ferry je naar de eindbestemming van vandaag zal brengen; Caleta Gonzalo.

  20
  1 nacht
  6 uur
 • 21
  Caleta Gonzalo

  Vrije dag Caleta Gonzalo, bezoek Pumalín Park

  Vandaag heb je de tijd om de omgeving te verkennen. We adviseren je om een bezoek te brengen aan het Pumalín Park; het grootste privé-natuurreservaat van Chili. In dit ruige park is van alles te vinden: denderende watervallen, diepe kloven, hoge rotsen, wilde rivieren. Het is een beleving op zich. Trek je wandelschoenen aan of huur een kano. Je overnacht vandaag weer in Caleta Gonzalo.

  21
  1 nacht
 • 22
  Puyuhuapi

  Per huurauto naar Puyuhuapi

  Een mooie rit langs aqua blauwe meren (Lago Yelcho) en mooie bossen! In de omgeving zie je fjorden en kanalen. Je overnacht bij het prachtige meer Lago Risopatron of een stuk verderop in Puyuhuapi in een luxe lodge.

  22
  1 nacht
  4 uur
 • 23
  Puyuhuapi

  Vrije dag in Puyuhuapi

  De omgeving van Puyuhuapi is perfect om te ontspannen en er even helemaal tussenuit te zijn. De setting aan het fjord en in de buurt van Queulat National Park is fantastisch. Ga kajakken door de rustige wateren en tussen de eilanden op zoek naar vogelkolonies en zeeleeuwen, wandel door sprookjesachtige bossen of geniet van het uitzicht op de gletsjers en meren.

  23
  1 nacht
 • 24
  Coyhaique

  Per huurauto via Queulat National Park naar Coyhaique

  Hoe verder je vandaag naar het zuiden rijdt, hoe meer het landschap veranderd. Bezoek in ieder geval het Quelat National Park met denderende watervallen afkomstig van het eeuwige ijs. Als je daar bent kun je de Quelat’s Hanging Glacier niet overslaan! Hierna rijd je door naar de plaats waar je gaat overnachten, Coyhaique. Coyhaique is de enige stad langs de Carretera en is een leuk stadje met een gezellige plein en aardige mensen.

  24
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 25
  Santiago de Chile

  Naar Balmaceda, inleveren huurauto, vlucht naar Santiago de Chile, transfer naar hotel

  Het is ongeveer een uurtje rijden naar Balmaceda. Eenmaal aangekomen in Balmaceda lever je de huurauto in op het vliegveld en is deze reis langs de Carretera Austral ten einde gekomen. Vanuit hier vlieg je naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili.

  25
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 26
  Santiago de Chile

  Transfer naar vliegveld, vertrek vanuit Santiago de Chile

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  26
  1 nacht
 • 27
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  27
  18 uur

Inclusief

 • Genoemde binnenlandse vluchten,incl. € ,luchthavenbelastingen
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Verblijf in een slaapzaal op basis van logies in Torres del Paine
 • Ushuaia: 4 dagen autohuur cat. C (Chevrolet Onix of gelijkwaardig) met airco incl. CDW/TP, tax,
 • Cross border permit, onbeperkt aantal kilometers per dag & self drive kit
 • Calafate: 7 dagen autohuur cat. C (Chevrolet Onix of gelijkwaardig) met airco incl. CDW/TP, tax,
 • Cross border permit, onbeperkt aantal kilometers per dag & self drive kit
 • Puerto Varas: 7 dagen autohuur cat. G (Toyota RAV4 of gelijkwaardig) met airco incl. CDW/TP, tax,
 • Drop-off fee Puerto Varas - Balmaceda, luchthaventoeslag, self-drive information map en onbeperkt aantal kilometers per dag
 • Ferrytickets Hornopiren - Caleta Gonzalo 1 auto plus 2 personen
 • Lake crossing Bariloche - Puerto Varas
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals
 • Boottocht op Beagle Kanaal (int. Groep)
 • Engelssprekende gids tijdens excursie

Locatie rondreis

Onbekend & Ongetemd Patagonië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks