Noord Chili & Argentinië Autoreis

28-daagse reis door de Andes, Atacama woestijn en langs de Grote oceaan

Spectaculaire landschappen

Autoreis door Chili & Argentinie

Tijdens deze rondreis door het noorden van Argentinie en Chili reis je geheel per auto. Je steekt twee keer de Andes over en rijdt langs de beroemde Ruta RN40 in Argentinie en de Panamericana in Chili. 

Na aankomst in Santiago de Chile begint je rondreis per eigen huurauto door het noorden van Argentinië en Chili. Je rijdt de grens over naar Mendoza, waar vast een heerlijk glas wijn voor je klaar staat in één van de vele bodega’s in dit bekend wijngebied. Vervolgens bezoek je de pré-historie van het Ischigualasto National Park, de rode rotsen van het Talampaya National Park en Tafi del Valle in het groen tussen de cactussen.

Via de Quebrada las Conchas gaat de reis verder naar Cachi en Salta, een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Na je verblijf in Salta is het tijd om verder te rijden naar Purmamarca, waar je de Quebrada de Humahuaca bezoekt.

Via de uitgestrekte zoutvlaktes van de Salinas Grandes gaat de reis terug naar Chili. Het sfeervolle dorp San Pedro de Atacama is een kleine oase, midden in de Atacama woestijn. Hier bezoek je de Valle de la Luna en de beroemde Tatio geiser, een veld met tientallen actieve geisers!

Vervolgens rij je op de beroemde Panamericana zuidwaarts door de prachtige natuur. Van het Parque National de Azucar via La Serena naar het pittoreske Valle Elqui, een paradijs voor wijnliefhebbers. Uiteindelijk kom je aan in Valparaiso, een havenstad met de beroemde muurschilderingen. Je eindigt weer in Santiago de Chile, waar je vier weken eerder bent vertrokken.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek per vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Santiago de Chile, een vlucht van ongeveer 18 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  18 uur
  Amsterdam
 • 2
  Santiago de Chile

  Aankomst en transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Santiago word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste overnachting. Santiago is een bruisende stad, waar je de sfeer van Chili kunt proeven. Santiago heeft een prachtige ligging, met op de achtergrond de met sneeuw bedekt toppen van het Andes gebergte. Het koloniale centrum, de prachtige parken en de musea wachten erop om bezocht te worden. ’s Avonds flaneren de Chilenen op het Plaza de Armas, altijd een prima gelegenheid om een praatje te maken met de ‘locals’.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Mendoza

  Ophalen huurauto, per huurauto naar Mendoza

  Vandaag begint je rondreis. Nadat je de huurauto hebt opgehaald, verlaat je Santiago en rij je over goede wegen door de wijngebieden, redelijk snel de bergen in. Je klimt steeds hoger, de weg is spectaculair met haarspeldbochten en je hebt prachtige uitzichten over de Andes. Uiteindelijk passeer je de grens naar Argentinië op 3000 meter hoogte. Aan de linke kant zie je de Aconcagua, de hoogste berg van Zuid-Amerika. Maak een stop bij Puente del Inca, hier kun je lunchen. Je rijdt verder richting Mendoza, aan het einde van de dag kun je heerlijk relaxen in je hotel.

  03
  1 nacht
  7 uur
 • 4
  Mendoza

  Vrije dag in Mendoza

  Mendoza is de wijnhoofdstad van Argentinië. Bezoek de prachtige pleinen of doe een kleine siësta in het General San Martin park. Je kunt ook een rondje gaan fietsen door de wijnvelden en de heerlijke wijn van deze streek gaan proeven.

  04
  1 nacht
 • 5
  San Agustin de Valle Fertil

  Per huurauto naar San Agustin de Valle Fertil

  Vandaag ga je weer met je huurauto op pad. Het is best een lange rit en je komt bijna niemand tegen. Koop spullen voor de lunch en ga onderweg picknicken bij een van de vele riviertjes. Aan de horizon doemt na een tijd een ware Fata Morgana op. Hoe dichterbij je komt, hoe groener het wordt. Het is het stadje San Augustin de Valle Fertil. Je vindt er een mooi meer, cactussen en een idyllisch kerkje.

  05
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Villa Union

  Per huurauto via het Ischigualasto National Park naar Villa Union

  Waan je vandaag in de prehistorie tijdens je rit door het Ischigualasto National Park. Dit park grenst aan het Talampaya National Park, waar je morgen naartoe gaat. De twee parken zijn compleet verschillend. Tijdens je rit door het Ischigualasto National Park, alleen of in konvooi met een ranger (zelf ter plaatse te boeken), lijkt het wel of je op de maan rijdt. Een grote witachtige woestijn met door erosie gevormde hoge pilaren met vreemde vormen waarvan de ‘paddenstoel’ en de ‘sfinx’ de bekendste zijn. Er worden veel fossielen gevonden (nog steeds) van dino’s. Na deze, toch ietwat vreemde, gewaarwording rijd je door naar Villa Union waar je vannacht blijft.

  06
  1 nacht
  3 uur
 • 7
  Villa Union

  Vrije dag in Villa Union & bezoek aan Talampaya National Park

  Breng vandaag in ieder geval een bezoek aan het Talampaya National Park. Waar er gisteren weinig kleur te bekennen viel, word je vandaag bijna verblind door de mooie, schitterende rode rotsformaties van het Talampaya National Park. Het lijkt veel op de Grand Canyon in Amerika. Je kunt hier mooi rondwandelen, in je eentje of met een gids (zelf ter plaatse te boeken).

  07
  1 nacht
  2 uur
 • 8
  Belén

  Per huurauto naar Belén

  Onderweg naar Belén kun je genieten van schitterende uitzichten en diverse landschappen. Via rode rotsen met smalle doorgangen, weids uitgestrekte vlakten begroeid met cactussen en de Ruïnes de El Shincal in de buurt van Londres kom je uiteindelijk aan in de stad Belén. Wie weet kom je onderweg nog een paar lama’s tegen die met je op de foto willen. In Belén kun je prachtige handgemaakte poncho’s kopen. Breng ook een bezoek aan ‘Nuestra Señora de Belén’; een 15 meter hoog monument van de maagd van Belén, kijkend over de stad.

  08
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 9
  Tafi de Valle

  Per huurauto naar Tafi de Valle

  Via talloze haarspeldbochten door een vrij droog en dor gebied bereik je op een gegeven moment de pas. Eenmaal bijgekomen van de slingerroute zie je in de verte een oase: Tafi del Valle, gelegen in het groen aan een diepblauw stuwmeer op 2100 meter hoogte. Je hebt hier volop de mogelijkheid om actief te zijn: ga paardrijden, wandelen of fietsen door dit mooie gebied en voel je als een echte gaucho! Je overnacht in één van de estancia’s in dit gebied.

  09
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 10
  Cafayate

  Per huurauto naar Cafayate

  In de ochtend kun je in El Mollar nog Parque de los Menhires bezoeken, en vervolgens rij je de vallei uit over dezelfde weg waarover je gekomen bent, alleen hoef je niet weer de kronkelige weg op, maar sla je vrij snel af richting Cafayate. Dit kleine stadje staat bekend om de Torontes druif waar ze de meest heerlijke wijn van maken. Je raad het al, bodega’s genoeg om voor een mooie prijs wat flessen wijn in te slaan (nadat je ze geproefd hebt uiteraard). Loop rond, drink nog een glas wijn en laat de omgeving op je in werken.

  10
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 11
  Cafayate

  Vrije dag in Cafayate

  Vandaag kun je heerlijk relaxen en bijkomen van de lange rijdagen tot nu toe. Geniet heerlijk bij het zwembad of ga rustig wandelen bij de wijnboerderijen. Als je nog wel zin hebt om actief te zijn, dan kun je door de indrukwekkende rotsachtige omgeving van de Quebrada de las Conchas rijden. Dit is ongeveer 25 km vanuit Cafayate. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Er zijn ook excursies per fiets mogelijk.

  11
  1 nacht
 • 12
  Cachi

  Per huurauto naar Cachi

  Vanuit Cafayate rij je de volgende dag, grotendeels over onverharde wegen, richting Cachi. Je rijdt door een mooi gebied waar rotsen (‘Las Flechas Gorge’) en wijnvelden elkaar afwisselen en waant je in de ‘middle of nowhere’. Onderweg kun je heerlijk lunchen in het kleine plaatsje Molinos, hier kun je ook het mooie kerkje bezichtigen. Een aantal uur later kom je aan in Cachi, een erg sfeervol dorp en een prima tussenstop voordat je de volgende dag verder rijdt naar Salta.

  12
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 13
  Salta

  Per huurauto naar Salta

  Vandaag rijd je naar Salta. De rit zal zo’n vier uur duren en je bent vrij om de tijd in te delen zoals jij dat zelf wilt! Onderweg rij je door de Los Cardones National Park, met cactussen van wel acht meter hoogte. De cactussen (cardones) zijn een typisch symbool van Noordwest-Argentinië. De weg gaat helemaal rechtdoor en wordt ook de “Tin Tin Straight Line” genoemd. Deze weg werd per hand gebouwd door de locals en is inmiddels geasfalteerd. Aan de andere kant van de bergen wordt het landschap steeds groener en uiteindelijk kom je aan in Salta, een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen.

  13
  1 nacht
  4 uur
 • 14
  Salta

  Vrije dag in Salta

  Je kunt vandaag uitslapen en heerlijk rustig rondslenteren in Salta, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

  14
  1nacht
 • 15
  Purmamarca

  Per huurauto naar Purmamarca

  Na twee nachten in Salta is het tijd om verder richting het noorden te rijden naar Purmamarca. In deze omgeving vind je prachtige landschappen waar de tijd stil lijkt te staan. De roodgekleurde zandsteenformaties zijn vooral aan het einde van de dag bijzonder mooi gekleurd. De afstand is niet heel groot en de wegen zijn goed! Je kunt je dag dus prima zelf indelen. Purmamarca is een schattig klein dorpje met iets meer dan 2000 inwoners op 2300 meter boven zeeniveau. Bijzonder mooi is de kleurrijke markt op het centrale plein.

  15
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 16
  Purmamarca

  Vrije dag, bezoek per huurauto aan Quebrada de Humahuaca

  Helemaal in het noorden van Argentinië, in de Andes en vlakbij de grens met Bolivia, ligt de Humahuaca vallei. De ‘Quebrada de Humahuaca’ werd in 2003 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd. Dit prachtige gebied heeft veel overeenkomsten met Bolivia, zowel door het fascinerend bergachtig landschap als haar kleurrijke Indiaanse bewoners. De regio wordt de meest authentieke regio van Argentinië genoemd, daarom hebben we deze extra dag opgenomen, zodat je vandaag zelfs nog een stukje noordelijker kunt rijden, dieper de Quebrada in! Breng een bezoek aan de Inca ruïnes in Tilcara en het plaatsje Humahuaca. Je slaapt vanavond weer in het hotel in Purmamarca, vanuit je hotel in het dorp kan je vanmiddag of morgenochtend een mooie wandeling van ca. drie kilometer rond de Seven Colored Hill maken, waarbij je alle kleuren tegenkomt!

  16
  1 nacht
  2 uur
 • 17
  San Pedro de Atacama

  Per huurauto naar San Pedro de Atacama

  Vanuit Purmamarca klimt de weg met veel haarspeldbochten naar 4120 meter en even later rij je door de zoutvlaktes “Salinas Grandes”. Een prachtig fotomoment in midden van deze witte “woestijn”. Vervolgens rij je door eindeloos woestijn, af en toe zie je een Vicuna rechts of links van de weg. Bij de grens heb je verschillende controles, je mag bijvoorbeeld geen voedsel mee nemen naar Chili. Na de grensovergang steek je de Paso de Jama over en blijft de weg op een hoogte van meer dan 4000 meter boven zeeniveau met het hoogste punt zelfs 4800 meter. Neem genoeg water mee voor onderweg en doe het rustig aan. Het is een prachtig landschap, onderweg kun je flamingo's dichtbij de weg zien. Aan het einde daalt de weg naar 2400 meter en bereik je San Pedro de Atacama, een gezellige dorpje en een oase midden in de Atacama woestijn.

  17
  1 nacht
  8 uur
 • 18
  San Pedro de Atacama

  Vrije dag in San Pedro de Atacama, bezoek Valle de la Luna

  Vanochtend uitslapen en heerlijk relaxen in je hotel. Slenter door het stadje, er zijn veel gezellige cafés en restaurants. In de middag rijd je met je eigen huurauto naar de Valle de la Luna, waar de natuur de vreemdste vormen van de rotsen heeft gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt en de zonsondergang kunt bewonderen.

  18
  1 nacht
  30 min
 • 19
  San Pedro de Atacama

  Excursie naar de geisers van El Tatio

  Vandaag maak je in alle vroegte (ca. 05.00 uur) een excursie in een internationale groep naar de spuitende geisers van El Tatio, de hoogste geisers ter wereld op ruim 4000 meter. Na ongeveer twee uur rijden kom je bij El Tatio. Het gebied vol stoomgaten en geisers in combinatie met de opkomende zon zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Terwijl je rondwandelt, beginnen de geisers te werken. Geniet van dit indrukwekkende fenomeen! Na het ontbijt kun je rondlopen en, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan, kun je een bad nemen in één van de warme thermale baden (zorg dus dat je badkleding en een handdoek meeneemt). Op de terugweg stopt de bus in het kleine dorpje Machuca waar de bewoners nog in traditionele huizen wonen. Rond 13.00 uur ben je terug in San Pedro, vanmiddag kun je lekker door het dorp slenteren. Of, als het weer het toelaat, kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel!

  19
  1 nacht
  8 uur
 • 20
  Antofagasta

  Per huurauto naar Antofagasta

  Vandaag vertrek je vanuit San Pedro en rij je richting de Pacific. Onderweg kun je stoppen in Calama, de droogste stad van Chili en het mijnstadje Chuquicamata, waar het lijkt alsof je in een Mad Max film beland bent. Daarna volgt de weg naar het zuiden een rechte lijn en het enige wat je onderweg ziet, zijn mijnstadjes en grote vrachtwagens. Antofagasta is de belangrijkste havenstad van het noorden. Eindelijk aan zee, een mooie afwisseling voor het oog na de dagen in de woestijn. Geniet in de avond van een heerlijk diner met verse zeevruchten en een Pisco Sour (cocktail) in je hand.

  20
  1 nacht
  4 uur
 • 21
  Chañaral

  Per huurauto via Parque National Pan de Azucar naar Chañaral

  Vandaag rijd je zuidwaarts naar de kuststad Chanaral. We adviseren je om naar de Paranal te gaan. Dit is één van de grootste en meest belangrijke sterrenwachten ter wereld. Een bezoek aan een van de vier Very Large Telescope (VLT) is een overweldigende ervaring! Op een gegeven moment verlaat je de Panamericana en heb je het National Park Pan de Azucar bereikt, met een mooie kustlijn, meer dan 20 cactussoorten en maar liefst 103 soorten vogels! In het park kun je diverse wandelingen maken met de meest prachtige uitzichten, vergeet dus niet om je wandelschoenen aan te trekken. Je overnacht vandaag in de plaats Chañaral.

  21
  1 nacht
  6 uur
 • 22
  La Serena

  Per huurauto naar La Serena

  Vroeg uit bed, want er staat een lange rijdag voor de boeg. Na een koffiepauze in het stadje Copiapó vervolg je jouw reis naar het zuiden en rijd je verder op de Panamericana. Stop voor een lekkere lunch in de plaats Vallenar en rijdt uiteindelijk naar La Serena, waar je waarschijnlijk begin van de avond zult aankomen.

  Extra tip: Als je wat meer tijd hebt, dan kun je vanuit Copiapó een uitstap maken naar het adembenemende Parque Nacional Nevado Tres Cruces, (geopend van oktober tot april). Hier vind je een fantastisch landschap, omringd door een ruige bergketen. In de lagune Santa Rosa leven het hele jaar door Andes flamingo’s en bij Salar de Maricunga vind je de hoogste vulkaan ter wereld, de Ojos del Salado (6.893 m). Graag passen we het reisschema voor je aan en voegen we een of twee overnachtingen in Copiapo toe als je dit moois wilt bezoeken.

  22
  1 nacht
  7 uur
 • 23
  La Serena

  Vrije dag in La Serena

  La Serena heeft veel prachtige historische gebouwen en een mooi breed strand. Als je vandaag wat wilt ondernemen, raden we je aan om naar Valle Elqui te gaan. Hier wordt Pisco gemaakt (een sterke drank gedistilleerd uit druiven). Onderweg zie je de weidse velden waar de druiven verbouwd worden. Hier vind je overigens ook veel observatoria om naar de sterren te kijken. Een andere optie is om naar Punta de Choros te rijden (ca. 2 uur enkele reis). Hiervandaan kun je een boottrip maken naar Pingüino de Humboldt National Reserve en heb je kans om veel verschillende diersoorten te mogen bewonderen zoals zeeleeuwen, pinguïns, dolfijnen en met wat geluk zelfs walvissen!

  23
  1 nacht
 • 24
  Valparaiso

  Per huurauto naar Valparaiso

  Na het ontbijt stap je weer in de auto en ga je op weg naar Valparaiso. Onderweg is het de moeite waard om te stoppen in het Fray Jorge National Park, een bos met meer dan 200 prachtige plantensoorten. Het is zelf verklaard tot World Biosphere Reserve. Voor de wandelaars is er een mooie korte wandeling uitgezet. De volgende stop zou wat ons betreft de plaats Zapallar zijn. Hier kun je een mooie strandwandeling maken. Via een brug en langs rotsen kom je bij het mooie strand van Cachagua. Vergeet niet, een verrekijker mee te nemen, want op een klein eilandje iets verderop zitten de pinguïns op je te wachten. Hierna rijd je door naar de eindbestemming voor vandaag, Valparaiso, een sfeervolle havenstad met leuke felgekleurde huizen.

  24
  1 nacht
  7 uur
 • 25
  Valparaiso

  Vrije dag in Valparaiso

  Vandaag heb je een relaxte dag in deze mooie stad. Dwaal door de smalle kronkelende straten, geniet van de verse vis op de lokale markt of neem een van de vele ‘ascensores’ die je naar de top van de heuvels brengen waarna je een prachtig uitzicht op de stad en de haven hebt. Valparaiso staat bekend om de vele street-art, zelf als je geen kunstliefhebber bent, ben je ongetwijfeld onder de indruk van de prachtige graffiti.

  25
  1 nacht
 • 26
  Santiago de Chile

  Per huurauto naar Santiago

  De laatste, korte rijdag van deze rondreis. Je vertrek naar Santiago de Chile, waar deze prachtige rondreis vier weken geleden is begonnen. Je levert de huurauto vandaag weer in. Geniet nog even van deze kleurrijke en levendige stad en haar vriendelijke mensen. Slenter door de straten en geniet van een lekker glaasje wijn op een van de vele terrasjes. 

  26
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 27
  Santiago de Chile

  Transfer naar vliegveld, vertrek vanuit Santiago de Chile

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  27
  1 nacht
 • 28
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  28
  18 uur

Inclusief

 • Genoemde prive transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 24 dagen autohuur cat. G (Toyota RAV4 of gelijkwaardig) met airco incl. CDW/TP, tax, Electronic Toll Collection System
 • Cross border toeslag voor 15 dagen, onbeperkt aantal kilometers per dag  & self-drive information map
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals
 • Volle dag bezoek geisers El Tatio (int. Groep) incl. entreegelden Engelstalige gids

Locatie rondreis

Noord Chili & Argentinië Autoreis

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks