Hoogtepunten van Argentinië

21-daagse reis langs de hoogtepunten van Argentinië

Hoogtepunten van Argentinië

Rondreis door Argentinië

Onze Argentinië rondreis langs de hoogtepunten van Argentinië is een prachtige, afwisselende rondreis van drie weken. Tijdens deze reis bezoek je een aantal van de vele hoogtepunten van het land. De reis start in het bruisende Buenos Aires waar je een fietsexcursie kunt maken. Daarna bezoek je de beroemde Perito Moreno gletsjer bij El Calafate. Het ruige Patagonië komt goed tot uiting in de regio van El Chalten waar uitstekende wandelroutes zijn uitgezet. Vervolgens vlieg je naar Salta voor een korte selfdrive door dit bijzondere gebied. Woestijn, Andesgebergte en wijngebieden: een hele andere omgeving waar je net vandaan komt. Je sluit de reis af in een hotel met zwembad nabij de indrukwekkende watervallen van het tropische Iguazu!  

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst in Buenos Aires, transfer naar je hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste twee nachten. Je kunt deze eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. 

  02
  1 nacht
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Vandaag heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. De hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met oude gebouwen en gezellige restaurants en terrassen in Palermo, het statige Recoleta en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel één van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  El Calafate

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar El Calafate, transfer naar je hotel

  Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Patagonië. Na een aantal uur vliegen kom je aan in de kleine stad El Calafate aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt bij naar je hotel gebracht en afhankelijk van de vluchttijden kun je het gezellige stadje bekijken. Er zijn sfeervolle restaurants en wijnbarren waar je neerploft bij een open haard met een goed glas Argentijnse wijn. 

  04
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 5
  El Calafate

  Dagxcursie naar de Perito Moreno gletsjer

  Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Om half 8 word je opgehaald en ga je in een internationaal gezelschap naar de gletsjer: een 4 kilometer lange en 60 meter hoge muur van ijs. Vanaf houten platforms heb je goed zicht op de indrukwekkende ijsmassa. Daarna bezoek je het zuidelijke deel van de gletsjer en maakt een mini-trekking (deels met stijgijzers onder je schoenen) over het ijs. De leeftijdslimiet voor deze wandeling is 10 tot 64 jaar. Rond half 6 's middags ben je weer terug bij het hotel. 

  Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken over het meer en naar de gletsjer. We raden aan om deze optionele boottocht van tevoren te boeken zodat je zeker weet dat er plek voor je is. Het is een unieke, doch prijzige, manier om heel dicht bij de gletsjer te komen! 

  05
  1 nacht
  1,5 uur
 • 6
  El Calafate

  Vrije dag in El Calafate

  De invulling van de dag is aan jou. De excursie waarbij je te paard naar een estancia (Argentijnse boerderij) gaat en je over het ruige landschap beweegt, is een echte aanrader. Besneeuwde bergtoppen, uitgestekte vlaktes.. je bent even één met de natuur. De paardrijtocht wordt afgesloten met een lunch of diner op de estancia. Na deze unieke ervaring word je teruggebracht naar het hotel in El Calafate.  

  06
  1
 • 7
  Chalten

  Gedeelde transfer naar wandelwalhalla El Chalten

  Na het ontbijt word je opgehaald voor de transfer naar Chalten. Samen met andere reizigers leg je in zo’n 4 uur de rit naar het wandelwalhalla van het Argentijnse Patagonië af: oneindige horizons, spitse bergtoppen, glooiende heuvels en blauwe meren. Chalten is een klein dorp, waar de wind vrij spel heeft, aan de rand van de bekende pieken Fitz Roy en Cerro Torre. De rest van de middag is ter vrije besteding. We raden je aan om het toeristenbureau te bezoeken zodat je alvast een plan voor morgen kunt maken. Kun je niet wachten? Maak dan alvast een korte wandeling direct na aankomst.  

  07
  1
  4 uur
 • 8
  El Chalten

  Vrije dag in El Chalten

  Ga goed bepakt en gekleed op pad vandaag: wandelschoenen, laagjes kleding en een rugzak vol proviand en de kaart van het park. Dit nationale park staat bekend om haar goed aangegeven wandelroutes en diversiteit een wandelgradaties. Zoek halverwege de dag een rots met uitzicht uit om de lunch te nuttigen (laat het gebied weer schoon en opgeruimd achter!).  

  08
  1
 • 9
  El Calafate

  Gedeelde transfer naar El Calafate

  Aan het eind van de middag word je vandaag opgehaald en teruggebracht naar El Calafate. Er is dus nog genoeg tijd voor het volgen van een andere route door de prachtige natuur van Chalten. Aangezien je het stadscentrum van El Calafate waarschijnlijk al kent, kiezen we voor deze nacht voor een hotel buiten het centrum. De ligging aan en het uitzicht op het meer zijn de reden van onze keuze.  

  09
  1
  4 uur
 • 10
  Salta

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta, transfer naar je hotel

  Een Spaanstalige chauffeur brengt je de volgende ochtend naar het vliegveld voor de reis naar Salta, in het noorden van Argentinië. Let op: er is geen rechtstreekse verbinding dus je vliegt via Buenos Aires. Na aankomst in de koloniale stad regelen we een transfer. Na een korte rit van 15 minuten kom je aan in je hotel en heb je de rest van de middag vrij.  

  10
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 11
  Salta

  Vrije dag Salta

  Na de intensieve dagen in Patagonië regelen we vandaag geen excursie. Het is heerlijk om op eigen houtje rond te slenteren door Salta in het aangename klimaat. Maak een wandeling naar het rustige Plaza 9 de Julio waar de lokale mensen samenkomen om gitaar te spelen, mate te drinken of op een bankje te genieten van de zon. In Salta vind je terrassen, musea, historische gebouwen en indrukwekkende kerken.  

  11
  1
 • 12
  Cachi

  Ophalen van de huurauto, naar Cachi

  Na het ontbijt wordt de huurauto afgeleverd bij het hotel. Loop samen met de verhuurder goed om de auto heen om eventuele schade samen in kaart te brengen. Na een korte uitleg kan de selfdrive van start gaan. De rit van vandaag brengt je in zo'n 3,5 uur naar Cachi en gaat dwars door een landschap van torenhoge cactussen, uitgestrekte vlaktes en in de verte de bergen. Het laatste stuk is een gravelweg vol gaten en losse stenen. Rijd voorzichtig en temper je snelheid. Tussen half december en half maart raden we een auto met hoge wegligging aan.  

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Molinos

  Selfdrive naar Molinos

  Houd je van natuur en een stevig en een stevige wandeling, vraag dan je reisspecialist om voor 's ochtends de excursie naar de grotten van Ascibi toe te voegen. Indrukwekkende rotsformaties in prachtige kleuren waar weinig reizigers komen; een uniek stukje Argentinië.  

  De selfdrive gaat vandaag verder richting Molinos (1,5 uur rijden). We raden aan om te kiezen voor de alternatieve route; de weg van de ambachtswerkers. Hier vind je ateliers waar ze poncho's en kleurijke doeken weven. Molinos is een klein koloniaal dorp en een fjine pitstop.

  13
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 14
  Cafayate

  Selfdrive naar Cafayate

  De route van vandaag brengt je in 2,5 uur via de Canyon de Flechas naar Cafayate. Canyon de Flechas is een landschap vol bizar gevormde rotsformaties. Rijd rustig over de bochtige en onverharde wegen zodat je geen onnodige schade oploopt én extra kunt genieten van het afwisselende landschap. Het eindpunt van vandaag is Cafayate, een dorp wat omringd wordt door wijnboerderijen. U verblijft de komende nachten in één van deze fincas. 

  14
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 15
  Cafayate

  Vrije dag Cafayate

  Gebruik deze dag om op eigen gelegenheid erop uit te trekken of lekker te ontspannen in en rondom het wijnhuis. Er is een zwembad waar het heerlijk toeven is dus pak een boek en installeer jezelf. Krijgt u trek van al dat ontspannen? Je hoeft de deur niet uit: het restaurant serveert hoogstaande gerechten met bijpassende wijnen. Reserveer wel van tevoren want ook gasten die niet in de finca slapen zijn van harte welkom. Vraag de receptie om een wijntour of een paardrijtocht voor u te boeken.  

  15
  1 nacht
 • 16
  Salta

  Via de Quebrada de las Conchas terug naar Salta, vlucht naar Iguazu

  Vandaag rijd je in zo'n 3,5 uur terug naar Salta, dwars door een indrukwekkend landschap: de Argentijnse Grand Canyon. De Quebrada de las Conchas staat op wereldergoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niks. Achter iedere bocht verschijnt weer een nieuw uitzicht met prachtige rotsformaties. De uitzichtpunten zijn niet allemaal aangegeven dus rijdt niet te snel. Na dit laatste stuk van je Argentinië selfdrive lever je de huurauto in op het vliegveld van Salta. Een binnenlandse vlucht brengt je vervolgens naar het tropische Iguazu. Hier staat een privé transfer voor je klaar. 

  16
  1 nacht
  2 uur
 • 17
  Iguazu

  Vrije dag Iguazu

  De Argentijnse zijde van de Iguazu watervallen kun je zelfstandig bezoeken. Liever geen gedoe met een taxi of bus, vraag dan je reisspecialist om een excursie in te plannen. Je gaat dan met een professionele gids op pad. Ook de boottour naar de watervallen kun je optioneel bij boeken.  

  Het hotel van voorkeur ligt buiten het centrum van Iguazu en middenin het groen. Er is geen restaurant aanwezig maar de hotels in de buurt bieden  genoeg opties en zijn op loopafstand.  

  17
  1 nacht
 • 18
  Iguazu

  Excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen

  De Braziliaanse kant van de watervallen ga je vandaag samen met een privé gids bezoeken. Vanwege het feit dat je de grens over moet, hebben we deze excursie, in tegenstelling tot de Argentijnse zijde, wél standaard opgenomen in onze reizen. De Argentijnen hebben de watervallen, de Brazilianen hebben het uitzicht, aldus de Latinos zelf. We geven ze geen ongelijk: het panoramische uitzicht op het natuurgeweld is spectaculair bij Foz do Iguacu. Naast de watervallen ook het vogelpark bezoeken? Geef dit van te voren aan je reisspecialist door.  

  18
  1 nacht
 • 19
  Buenos Aires

  Transfer naar het vliegveld, vlucht naar Buenos Aires

  Na dit  tropische verblijf brengt een privé transfer je weer naar het vliegvled voor de binnenlandse vlucht terug naar Buenos Aires. We regelen nog één nacht in de hoofstand van Argentinië maar ditmaal in een andere wijk: Palermo. Verblijven en eten in deze wijk is iets prijziger maar voor de afsluiter van de reis perfect geschikt. Helemaal in stijl afsluiten? Bezoek een tango show of een milonga (danssalon waar inwoners zelf dansen).  

  Deze reis is te verlengen met een bezoek aan het mooie Brazilië. Wil je nog een paar dagen strand? Dan reis je na de Braziliaanse kant van de watervallen door in Brazilië en is de bouwsteen Relaxen in Rio de Janeiro ideaal!

  19
  1 nacht
  2 uur
 • 20
  Terugvlucht

  Transfer bij vertrek, vlucht terug naar Nederland

  Neem afscheid van het land van de gletsjers, uitgestrekte landschappen, tango en wijnen. Een privé transfer brengt je naar de internationale luchthaven voor de vlucht terug naar huis.  

  20
  1 nacht
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Vandaag land je weer op Nederlanse bodem met een rugzak vol mooie herinneringen en een fototoestel (of telefoon) vol prachtige foto's. We zijn erg benieuwd naar je ervaringen en verhalen.  

   

  21
  1 nacht
  14 uur

Inclusief

 • 5 binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel (prijzen zijn indicatief)
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden (veelal privé behalve naar en van Chalten)                                 
 • Verblijf in tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 5 dagen autohuur categorie C (Chevrolet Prisma of vergelijkbaar) incl. 400km per dag, tweede bestuurder en basisverzekering met een deel eigen risico
 • Volle dag bezoek aan Perito Moreno Gletsjer inclusief ijshike en transfers (Int. Groep)    
 • Halve dag bezoek Iguazu Watervallen Brazilie (prive)
 • Engelssprekende gids tijdens excursies            

Locatie rondreis

Hoogtepunten van Argentinië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks