de Hoogtepunten van Argentinië

17-daagse reis langs de hoogtepunten van Argentinië

Argentinië in een notendop

Rondreis door Argentinië

Onze Argentinië rondreis langs de hoogtepunten van Argentinië is een prachtige, afwisselende rondreis van ruim twee weken. Tijdens deze reis bezoek je een aantal van de vele hoogtepunten van het land! Je hebt eerst ruim de tijd in bruisend Buenos Aires, hier verblijf je enkele dagen voordat de rondreis begint! Daarna bezoek je de beroemde Perito Moreno gletsjer bij Calafate. Daarna maak je een fly-drive bij Salta. Deze omgeving in de Andes, in het ruige noordwesten, is namelijk prachtig! Tenslotte eindigt deze reis bij de indrukwekkende watervallen van Iguazu!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst in Buenos Aires, transfer naar je hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt voor de eerste drie nachten. Je kunt deze eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Vandaag heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. De hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel één van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Ontdek nog meer van Buenos Aires, slenter door de wijken waar je gisteren geen tijd meer voor hebt gehad. Misschien heb je zin in een kookles empanadas & wijnproeverij of wil je een uitstapje maken naar een typische Estancia waar je het leven van een echte Argentijnse "gaucho" leert kennen. De landenspecialist geeft je graag advies over de mogelijkheden. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Calafate

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Calafate, transfer naar je hotel

  Na het ontbijt word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Patagonië. Na een aantal uur vliegen kom je aan in het kleine dorpje Calafate aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en afhankelijk van de tijd die je nog hebt, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

  05
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 6
  Calafate

  Excursie naar de Perito Moreno Gletsjer

  Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist in een internationaal gezelschap naar de gletsjer, ongeveer 80 kilometer vanaf Calafate. De Perito Moreno is één van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie heb je goed zicht op de indrukwekkende ijsmassa.

  Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa waarvan soms een stuk ijs afbreekt met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is, maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

  Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken en is dus niet inclusief in onze bouwsteen. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

  06
  1 nacht
  7 uur
 • 7
  Salta

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta, transfer naar je hotel

  Je wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht via Buenos Aires naar Salta in het ruige noordwesten van het land. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Salta is het regionale centrum in de Lerma vallei. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes.

  Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

  07
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 8
  Purmamarca

  Ophalen van de huurauto, via Jujuy naar Purmamarca (180 km)

  Vanmorgen haal je de huurauto op en is het tijd om op pad te gaan! Over een prima snelweg rijd je via Jujuy naar Purmamarca. In deze omgeving vind je prachtige landschappen waar de tijd stil lijkt te staan. De roodgekleurde zandsteenformaties zijn vooral aan het einde van de dag bijzonder mooi gekleurd.

  08
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 9
  Quebrada de Humahuaca

  Bezoek aan de Quebrada de Humahuaca (ca. 136 km)

  Helemaal in het noorden van Argentinië, in de Andes en vlakbij de grens met Bolivia, ligt de Humahuaca vallei. De ‘Quebrada de Humahuaca’ werd in 2003 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd. Dit prachtige gebied heeft veel overeenkomsten met Bolivia, zowel door het fascinerende bergachtige landschap als door haar kleurrijke Indiaanse bewoners.

  De regio wordt de meest authentieke regio van Argentinië genoemd, daarom hebben we deze extra dag opgenomen in deze bouwsteen zodat je vandaag zelfs nog een stukje noordelijker kunt rijden, dieper de Quebrada in! Je slaapt vanavond weer in het hotel in Purmamarca. Vanuit je hotel kan je vanmiddag of morgenochtend een mooie wandeling van ca. 3 km rond de Seven Colored Hill maken waarbij je alle kleuren tegenkomt!

  09
  1 nacht
  3 uur
 • 10
  Cachi

  Via Salta naar Cachi (345 km)

  Vandaag rijd je eerst (via Jujuy) terug naar Salta en daarna verder richting Cachi, een klein en erg sfeervol Andes dorpje. Onderweg rijd je door het Los Cardones National Park, met cactussen van wel acht meter hoogte. De cactussen (cardones) zijn een typisch symbool van Noordwest-Argentinië. De weg gaat helemaal rechtdoor en wordt ook de “Tin Tin Straight Line” genoemd. Deze weg werd met de hand aangelegd door de locals en is inmiddels geasfalteerd.

  10
  1 nacht
  7 uur
 • 11
  Cafayate

  Naar Cafayate (165 km)

  Na het ontbijt rijd je (grotendeels over onverharde wegen) naar Cafayate. Je rijdt door een mooi gebied waar rotsen (‘Las Flechas Gorge’) en wijnvelden elkaar afwisselen en waant je in de ‘middle of nowhere’. Een aantal uur later kom je aan in Cafayate, een klein stadje dat bekend staat om de witte wijn van de Torontes druif. Bezoek hier bijvoorbeeld enkele bodega’s waar je voor een zacht prijsje heerlijke wijn kan proeven.

  11
  1 nacht
  5 uur
 • 12
  Salta

  Via de Quebrada de las Conchas terug naar Salta (186 km)

  Voor vandaag staat een prachtige route op het programma! Je rijdt door de indrukwekkende rotsachtige omgeving van de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Het is niet een hele grote afstand, maar het is een mooie route waarbij je regelmatig zal stoppen. Al met al ben je ruim een halve dag onderweg voordat je terug bent in Salta. Na aankomst lever je de auto weer in.

  12
  1 nacht
  4 uur
 • 13
  Iguazu

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Iguazu, transfer naar je hotel

  De vlucht vertrekt meestal pas in de middag, dan wordt je naar het vliegveld gebracht en vlieg je naar Iguazu. Hier word je op het vliegveld opgewacht en naar je hotel gebracht. Nadat je bent ingechecked kan je vast wat van de omgeving gaan verkennen. Rond de watervallen ligt een prachtig Nationaal Park, waar je kunt genieten van het tropisch oerwoud en de vele dieren zoals vogels en vlinders.

  13
  1 nacht
  1 uur 45 min
 • 14
  Iguazu

  Excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen

  Vanmorgen ben je vrij om het even lekker rustig aan te doen. Vanmiddag ga je, in een internationale groep, naar de Braziliaanse kant van de spectaculaire watervallen, deze kant biedt een panoramisch uitzicht!

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Iguazu

  Excursie naar de Argentijnse kant van de watervallen

  Na het ontbijt ga je vandaag, in een internationale groep, naar de Argentijnse kant van de watervallen. Vanaf deze kant kan je de watervallen van een stuk dichterbij bekijken, vooral als je er voor kiest om de optionele boottocht te maken (hou er rekening mee dat dit een erg natte tocht is!). Hopelijk schijnt de zon, zodat de regenboog het plaatje nog completer maakt!

  15
  1 nacht
  5 uur
 • 16
  Foz do Iguacu

  Transfer naar het vliegveld van Foz do Iguacu, vertrek uit Foz do Iguacu

  Vandaag is de rondreis helaas alweer ten einde. Je wordt naar het vliegveld van Foz do Iguacu gebracht voor je terugvlucht naar Nederland welke de volgende dag aankomt.

  Je kunt er ook voor kiezen om de reis te verlengen met een bezoek aan het mooie Brazilië. Wil je nog een paar dagen strand? Dan is de bouwsteen Relaxen in Rio de Janeiro ideaal!

  16
  1 nacht
 • 17
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst in Amsterdam.

  17
  19 uur 30 min

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden                                  
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer                                
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt                            
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur                         
 • 6 dagen autohuur categorie C (Chevrolet Onix of vergelijkbaar) incl. CDW/TP en onbeperkte KM
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals                                
 • Volle dag bezoek aan Perito Moreno Gletsjer (Int. Groep)                                 
 • Halve dag bezoek Iguazu Watervallen Brazilie (prive)                           
 • Halve dag bezoek Iguazu Watervallen Argentinie (prive)                       
 • Engelssprekende gids tijdens excursies            

Locatie rondreis

de Hoogtepunten van Argentinië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks