Bergtoppen & Gletsjers van Patagonië

19-daagse reis langs de bergtoppen & gletsjers van Patagonië

Bergtoppen en gletsjers

Rondreis door Argentinië & Chili

Tijdens deze Patagonië rondreis bezoek je de bergtoppen & gletsjers van Patagonië: de duizenden kilometers kale vlaktes tussen Buenos Aires en Vuurland. Hier vind je prachtige natuur! Het Lago Argentino, de prachtige Los Glaciares met besneeuwde bergtoppen & gletsjers en natuurlijk het Torres del Paine Park in Chili!

Na enkele dagen in bruisend Buenos Aires begint je Patagonië rondreis. Je vliegt naar El Calafate, een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer: Perito Moreno. De volgende stop is El Chalten, een klein dorpje in de bergen. El Chalten is de uitvalsbasis voor wandelingen naar de besneeuwde bergtoppen en gletsjers! Hierna reis je vanuit El Calafate per (excursie)bus naar Torres del Paine National Park in Chili. Zodra je de grens gepasseerd bent, zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken.

Dan reis je door naar Puerto Natales en vervolgens ga je per bus door naar Punta Arenas. De volgende dag reis je per bus (en ferry) naar Ushuaia. Dit is de meest zuidelijke stad van het Zuid Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd. Hierna reis je terug naar Buenos Aires, waar je nog een nacht verblijft voordat deze fantastische rondreis is afgelopen.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek uit Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 14 uur waarbij je de volgende dag aankomt. 

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 nacht
  14 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst Buenos Aires & transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel voor de eerste drie nachten brengt. Je kunt je eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Vandaag heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. De hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel één van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Ontdek nog meer van Buenos Aires, slenter door de wijken waar je gisteren geen tijd meer voor hebt gehad. Misschien heb je zin in een kookles empanadas & wijnproeverij of wil je een uitstapje maken naar een typische Estancia waar je het leven van een echte Argentijnse "gaucho" leert kennen. De landenspecialist geeft je graag advies over de mogelijkheden. 

  04
  1 nacht
 • 5
  El Calafate

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar El Calafate, transfer naar hotel

  Vandaag word je naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor je vlucht naar El Calafate. Hier aangekomen staat de chauffeur al klaar om je naar je hotel te brengen. El Calafate is een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en, indien de tijd het toelaat, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

  05
  1 nacht
  3 uur 15 min
 • 6
  El Calafate

  Excursie naar de Perito Moreno Gletsjer

  Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist, in een internationaal gezelschap, naar de gletsjer toe, ongeveer 80 kilometer vanaf El Calafate. De Perito Moreno is één van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie heb je goed zicht op de indrukwekkende ijsmassa.

  Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, waarvan soms een stuk ijs afbreekt met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

  Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken en is dus niet inclusief. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

  06
  1 nacht
  7 uur
 • 7
  El Chalten

  Per bus naar El Chalten

  Vandaag reis je per bus vanuit El Calafate naar El Chalten, een prachtige route over prima wegen. Je rijdt eerst om het Lago Argentina naar het Lago Viedma waar El Chalten aan ligt, tussen gletsjers en besneeuwde bergtoppen. El Chalten is een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor prachtige wandelingen en trekkings in de zeer fotogenieke omgeving. Vanuit El Chalten heb je een adembenemend uitzicht op één van de mooiste berggebieden van Argentinië, Fitz Roy!

  07
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 8
  El Chalten

  Vrije dag in El Chalten

  Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Laguna de los Tres Hike gaan doen of één van de vele andere wandelingen die men hier kan maken. Er zijn lange routes en korte routes, licht en zwaar: vul de dag in ieder geval in zoals jij dat wilt en maak er wat moois van!

  08
  1 nacht
 • 9
  El Calafate

  Per bus naar El Calafate

  Na je ontbijt ga je per bus dezelfde prachtige weg weer terug naar El Calafate. Je overnacht in het hotel in El Calafate waar je al eerder geslapen hebt.

  09
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 10
  Torres del Paine National Park

  Per bus naar Torres del Paine National Park (Chili), bezoek park, transfer naar Refugio

  Je vertrekt heel vroeg (rond 5.30) uit Calafate, in een internationale groep, per bus naar het indrukwekkende Torres del Paine National Park in Chili. Het eerste stuk kun je nog even verder slapen totdat je rond 10.00 uur bij de grens komt, je gaat hier Argentinië uit en Chili in.

  Bij de grens stap je over op de excursiebus, vanaf hier gaat er een Engelssprekende gids met de groep mee. Vrijwel direct zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken. Je rijdt dan al een stuk door het park, rond lunchtijd kom je aan bij Laguna Amarga, de officiële entree waar de fee voor het Nationale Park wordt betaald.

  De bus gaat verder naar Pudeto, waar je de mogelijkheid hebt om samen met de gids een korte wandeling te maken naar Cuernos del Paine of het Salto Grande uitzichtpunt. Om circa 17.00 uur is de bus weer terug bij Laguna Amarga, vanaf waar je per shuttlebus naar Hosteria Las Torres wordt gebracht, het grootste en meest luxe hotel van het park, dat tevens als centraal verzamelpunt wordt gebruikt. Vanaf hier is het nog slechts een klein stukje lopen naar je Refugio, je verblijf voor de komende twee nachten. Als je liever vanmiddag al op eigen gelegenheid wilt wandelen, kun je ’s middags bij Laguna Amarga uit de excursiebus stappen!

  10
  1 nacht
  11 uur
 • 11
  Torres del Paine National Park

  Vrije dag Torres del Paine National Park

  Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken! De Refugio waar je slaapt is een gezellige maar eenvoudige accommodatie, we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

  11
  1 nacht
 • 12
  Puerto Natales

  Vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales

  Je hebt vandaag nog een halve dag om in het park door te brengen. Geniet van alles wat je ziet en maak nog wat mooie foto’s! Met een shuttle bus ga je vanaf Hosteria Las Torres naar Laguna Amarga, waar je overstapt op de bus naar Puerto Natales waar je na een paar uur rijden aan het eind van de middag aankomt. Puerto Natales is een klein stadje wat voornamelijk wordt bezocht als uitvalsbasis voor een bezoek aan Torres del Paine. Slenter over het centrale plein en zoek een gezellig restaurantje voor het diner.

  12
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 13
  Punta Arenas

  Per bus naar Punta Arenas

  Per bus rijd je vandaag in ongeveer drie uur vanuit Puerto Natales naar Punta Arenas. Het is een comfortabele bus met gereserveerde zitplaatsen. Punta Arenas is een wat grotere stad met veel koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Hier staan kraampjes waar onder andere lekkere warme mutsen en fleece truien worden verkocht! Je kunt een bezoek brengen aan het Magallanes museum waar de ontwikkeling van Punta Arenas als stad wordt beschreven, of maak een wandeling naar de Mirador de Santa Cruz van waaruit je een mooi uitzicht over de stad hebt.

  13
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 14
  Ushuaia

  Per bus naar Ushuaia (Argentinië)

  Vandaag rijd je in ongeveer 12 uur met de bus naar Ushuaia. Het is een lange rit, maar je legt ook een grote afstand af! Je rijdt voornamelijk over de Argentijnse steppe, dus probeer onderweg wat te slapen of lees bijvoorbeeld een boek. Ushuaia is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd.

  14
  1 nacht
  12 uur
 • 15
  Ushuaia

  Excursie Beagle Kanaal en Martillo Island

  Maak je op voor een onvergetelijke boottocht over het Beagle kanaal. Waan je in de huid van Charles Darwin en laat je meevoeren langs al het moois wat je onderweg tegenkomt. Denk aan de vele zeeleeuwen op Los Lobos die reikhalzend naar je uitkijken, de aalscholvers die een wedstrijdje doen wie de meeste vis kan vangen en de albatros die samen met zijn soortgenoten op de eieren aan het broeden is. Dan kom je aan bij het ‘fin del mundo‘ , het einde van de wereld. Hier staat waarschijnlijk de meest gefotografeerde vuurtoren van de wereld! Je maakt een tussenstop op Isla Martillo waar de pinguïns zich verzamelen voor je foto’s! Vanaf hier is het tijd om terug te varen naar de vertrekhaven.

  15
  1 nacht
  5 uur
 • 16
  Ushuaia,

  Excursie naar Tierra del Fuego National Park

  Vandaag bezoek je het Tierra del Fuego National Park. Onderweg naar het park maak je eerst een stop bij de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis en waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Hier kun je de optionele ‘trein naar het einde van de wereld’ nemen. Vervolgens rijd je verder het park in. Een wandeling door dit prachtige landschap brengt je langs uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en prachtige baaien en meren.

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  Buenos Aires

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Buenos Aires, transfer naar hotel

  Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Ushuaia gebracht voor je vlucht naar Buenos Aires. Je wordt opgewacht door de chauffeur die je naar het hotel brengt, waar je al eerder geslapen hebt. De rest van de dag heb je de tijd om de plaatsen te bezoeken of de excursies te maken waar je de eerste dagen geen tijd voor had. Natuurlijk kun je er ook gewoon een relaxte laatste dag van maken met een Argentijns wijntje op een terras.

  17
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 18
  Buenos Aires

  Transfer naar vliegveld & vertrek uit Buenos Aires

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  18
  1 nacht
 • 19
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst in Amsterdam. 

  19
  14 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het voorstel
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Verblijf op slaapzaal in Torres del Paine
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt mu.v. Refugio Torres del Paine
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • Bus tickets voor genoemde busreizen
 • Shuttletransfer Laguna Amarga - Las Torres v.v.
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals
 • Volle dag bezoek aan Perito Moreno Gletsjer (Int. Groep)
 • Volle dag bezoek Torres del Paine (int. Groep) met lunch
 • Halve dag bezoek Tierra del Fuego NP (privé)
 • Boottocht op Beagle Kanaal & pinguïn eiland (int. Groep)
 • Engelssprekende gids tijdens excursies

Locatie rondreis

Bergtoppen & Gletsjers van Patagonië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks