Andes Combi Avontuur

23-daagse combireis langs hoogtepunten van de Andes

Tot grote hoogtes

Avontuurlijke rondreis Argentinië, Bolivia & Chili

Een rondreis door drie verschillende landen langs de hoogtepunten van de Andes!

Vanuit Buenos Aires reis je naar Salta, waar je een selfdrive maakt langs wijngebied Cafayate, reusachtige cactussen bij Cachi en het kleurrijke landschap bij Humahuaca. Na een dagtour door het bijzondere landschap bij Tilcara rijd je naar de grens met Bolivia waar de selfdrive einidigt. De reis vervolgt zich met transfers en na Tupiza (Bolivia) reis je door naar het mijnstadje Potosi en vevolgens naar de witte koloniale stad Sucre. 

Dan begint de expeditie over de zoutvlakte Salar de Uyuni waarbij je verschillende lagunes en geisers bezoekt. Hierna ga je de grens over naar San Pedro de Atacama in Chili. Hier bezoek je de Valle de la Luna en Tatio geisier en vervolgens sluit je de reis af in Santiago de  Chili: de met sneeuw bedekte toppen omgeven hoofdstad van Chili. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 15 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  15 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst Buenos Aires & privé-transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel voor de eerste twee nachten brengt. Je kunt je eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Halve dag fietstour door Buenos Aires

  Vandaag ga je samen met een Nederlandstalige gids en enkele andere reizigers met de fiets op pad. De hoofdstad van Argentinië wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Je fietst onder andere door de kleurrijke wijk La Boca, Plaza de Mayo, het moderne Puerto Madero en de tangowijk San Telmo. In de avond moet je eigenlijk wel een van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Salta

  Privé-transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta, privé-transfer naar je hotel

  Je wordt naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor je vlucht naar Salta. In Salta brengt de chauffeur je naar je hotel. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervolle plaats, vol oude Spaans-koloniale gebouwen.

  04
  1 nacht
  2 uur 20 min
 • 5
  Cachi

  Start selfdrive naar Cachi

  De huurauto wordt bij het hotel afgeleverd en na een korte uitleg kan de selfdrive van start gaan. Een slingerende, onverharde weg dwars door een kleurrijke vallei met groen begroeide bergwanden typeert het eerste stuk. Vervolgens passeer je het nationale park Los Cardones waar duizenden reusachtige cactussen groeien. Op het laatste stuk van de route is de weg het slechts: gravel met putten in de grond. Wanneer je in het regenseizoen (halverwege december tot halverwege maart) reist, raden we een auto met hogere wegligging aan zodat je zonder problemen de selfdrive maakt. De kleine plaats Cachi is het eindpunt van de eerste dag en je verblijft hier één nacht. 

  05
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 6
  Cafayate

  Selfdrive naar Cafayate

  Via Camino de los Artesanos, Molinos (waar je goed kunt lunchen in Hacienda de Molinos) en Quebrada de las Flechas rijd je naar de volgende bestemming: Cafayate. Dit kleine stadje staat bekend om de Torontes druif waar ze de meest heerlijke wijn van maken. Je raad het al, bodega’s genoeg om voor een mooie prijs wat flessen wijn in te slaan (nadat je ze geproefd hebt uiteraard). Loop rond, drink nog een glas wijn en laat de omgeving op je in werken. Je verblijft de komende twee nachten op een wineresort net buiten de stad. 

  Wanneer je van wandelen houdt: infomeer bij je reisspecialist naar de wandeltour inclusief picknick lunch door de Cuevas de Ascibi. Een extra nacht Molinos is dan noodzakelijk. 

  06
  1
  4 uur 15 min
 • 7
  Salta

  Selfdrive naar Salta

  Vandaag rijd je naar Salta en onderweg passeer je de Argentijnse Grand Canyon. Een indrukwekkend landschap van rode rotsmuren en veel uitzichtpunten. Dichterbij de bewoonde wereld van Salta wordt het landschap steeds groener. Ditmaal verblijf je buiten de stad zodat je nog heerlijk na kunt genieten van de selfdrive met uitzichten op een landelijke omgeving.

   

  07
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 8
  Tilcara

  Selfdrive naar Tilcara

  Vertrek vandaag na het ontbijt zodat je rustig aan kunt rijden en onderweg echt kunt genieten. Het eerste stuk van de relatief lange reisdag gaat over een geasfalterde door groene bergen naar Jujuy. Vervolgens via het geologische wonder Quebrada van Humahuaca en het schattige plaatsje Purmamarca naar Tilcara, de eindbestemming van vandaag. 

  08
  1
  5 uur
 • 9
  Tupiza, Bolivia

  Drop-off huurauto in La Quiaca, zelf de Boliviaanse grens over, privé-transfer naar Tupiza

  Het laatste stuk van de selfdrive (2,5 uur) gaat verder richting het Noorden naar de grens met Bolivia. Het landschap onderweg is wederom indrukwekkend met hier en daar een traditioneel dorpje. In La Quiaca lever je de huurauto in en wandel je de grens over waar een chauffeur je staat op te wachten. In zo'n anderhalf uur brengt een privé-transfer je naar Tupiza waar je twee nachten verblijft. 

  09
  1 nacht
  4 uur
 • 10
  Tupiza

  Dagexcursie omgeving Tupiza

  Op de planning vandaag: een dagtour in de omgeving van Tupiza, ook wel bekend als het 'wilde westen' van Bolivia. De dag start met een bezoek aan de imposante rotsen van Quebrade de Palala. Rotsformaties, kloven en uitzichtpunten volgen elkaar op alsof het niks is. Er wordt geluncht (lunchbox inclusief) bij de San Juan del Oro rivier. Ook het midddagprogramma is diverse en indrukwekkend met nog meer rotsformaties en rivieren. Aan het einde van de dag keer je terug naar Tupiza. 

  10
  1
 • 11
  Potosi

  Privé-transfer naar Potosi

  Een privé-transfer brengt je vandaag in zo'n 4,5 uur  naar de volgende bestemming in Bolivia: het mijnstadje Potosi. Potosi ligt op ruim 4000 meter hoogte en het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Op eigen houtje kun je 's middags door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven. Doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft. Liever met een gids op pad? Vraag dan je reisspecialist om een stadstour in te plannen in de middag. 

  11
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 12
  Sucre

  Privé-transfer naar Sucre

  Voordat je per privé-transfer vertrekt naar de witte stad Sucre, heb je de ochtend ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya en geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Wanneer je niet claustrofobisch bent is het zeker een aanrader om een ochtendtour naar de zilvermijnen in te plannen. Op zondag wordt er niet gewerkt in de mijnen.

  De rit naar Sucre bedraagt zo'n 3 uur. Je verblijft twee nachten in een patiohotel op loopafstand van het centraal gelegen Plaza de Armas 25 de Mayo. 

  12
  1 nacht
  3 uur
 • 13
  Sucre

  Vrije dag in Sucre

  Je vrije dag in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia. 

  Liever met een alwetende gids op pad? Boek dan de halve dag tour en wandel door de binnenstad vol historische gebouwen. 

  13
  1 nacht
 • 14
  Uyuni

  Privé-transfer naar Uyuni

  Vandaag wordt een relatief lange rit: in zo'n zes uur brengt een privé-transfer je naar Uyuni, het startpunt voor tours over de Salar de Uyuni. In het plaatsje zelf hangt een backpack sfeertje met talrijke tourbureautjes en gezellige restaurantjes. 

  14
  1
  6 uur
 • 16
  San Juan

  Begin expeditie over zoutvlakten met jeeps

  Vandaag begin je halverwege de ochtend aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. De komende dagen reis je in een internationaal gezelchap onder begeleiding van een Engelstalige gids. Je verblijft in eenvoudige hotels slaapt in een gedeelde kamer met gedeelde badkamer. Wil je meer comfort dan kun je voor een meerprijs van zo'n €750 per persoon de expeditie upgraden naar een privé-tour met verblijf in een eigen kamer met badkamer in drie sterren hotels. De eerste dag bezoek je het treinkerkhof, de zoutvlaktes en het Incahuasi eiland met gigantische cactussen. 

  15
  1 nacht
  6 uur
 • 16
  Red Lagoon

  Bezoek aan verschillende lagunes en de Stenen Boom

  Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan, een aantal prachtige lagunes en de Sisoli woestijn. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren. Het ene na het andere landschap wisselt elkaar af en je raakt niet uitgekeken (en niet uitgefotografeerd)! 

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  San Pedro de Atacama

  Bezoek geisers & Laguna Verde, in de middag doorreis naar San Pedro de Atacama

  Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst spuiten. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je foto’s blijft maken! Vervolgens reis je verder naar Hito Cajon waar je overstapt op een andere auto/landcruiser waarmee je verder rijdt naar San Pedro de Atacama in Chili. Dit gezellige dorp is een kleine oase midden in de Atacama woestijn. Alle reizigers stappen uit op een centrale plek en lopen vervolgens naar het hotel (heb je veel bagage dan is een taxi uiteraard ook een optie). 

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  San Pedro de Atacama

  Excursie naar de Valle de la Luna

  Vanuit San Pedro de Atacama maak je een halve dag excursie naar de Valle de la Luna. Hier heeft de natuur de vreemdste vormen van de rotsen gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Rond zonsondergang bereikt de tour zjin hoogtepunt en geniet je van een spectaculaire zonsondergang. Na dit spektakel word je weer naar je hotel in San Pedro de Atacama gebracht.

  18
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 19
  San Pedro de Atacama

  Dagexcursie Tatio geiser

  De dag begint vandaag al vroeg (rond 04.30u word je opgehaald) zodat je getuige bent van de zonsopkomst boven de Tatio geiser. De geisers in dit gebied creëren enorme stoompluimen rond deze tijd van de dag en maken de zonsopkomst extra indrukwekkend. Onderweg passeer je wederom een indrukwekkend landschap met verschillende vergezichten. Pak voldoende eten en drinken in voor de dag. De entree van het nationale park en je ontbijt zijn inbegrepen. Omennabij het middaguur ben je weer terug bij het hotel. 

  19
  1
 • 20
  Santiago de Chili

  Transfer naar Calama, vlucht naar Santiago de Chili, transfer naar je hotel

  Je wordt vandaag, samen met enkele andere reizigers, naar de luchthaven van Calama gebracht voor je vlucht naar Santiago de Chili. Hier staat een privé-chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel.

  20
  1 nacht
  2 uur
 • 21
  Santiago de Chili

  Vrije dag in Santiago de Chili

  Santiago heeft een prachtige ligging, met op de achtergrond de met sneeuw bedekt toppen van het Andes gebergte. Het koloniale centrum, de prachtige parken en de musea wachten erop om bezocht te worden. ’s Avonds flaneren de Chilenen op het Plaza de Armas, altijd een prima gelegenheid om een praatje te maken met de ‘locals’. Geniet van deze laatste dag van de indrukwekkende rondreis langs hoogtepunten van de Andes. 

  21
  1 nacht
 • 22
  Santiago de Chili

  Transfer naar vliegveld, vertrek uit Santiago de Chili

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  22
  1 nacht
 • 23
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Met een rugzak vol herinneringen kom je weer aan op Nederlandse bodem. 

  23
  15 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • 20 hotelovernachtingen inclusief ontbijt (waarvan de 2 nachten tijdens de Uyuni tour eenvoudig zijn) 
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • 4 dagen autohuur categorie C Chevrolet Prisma of gelijkwaardig inclusief 400km per dag, 24-uurs assistentie, tweede bestuurder en een basisverzekering met een deel eigen risico 
 • Halve dag fietstour Buenos Aires met Nederlandstalige gids
 • Dagexcursie Tupiza inclusief lunchbox 
 • 3 dagen/2 nachten bezoek aan Uyuni zoutvlakte (int. Groep)
 • Halve dag excursie Maanvallei inclusief entree en cocktail
 • Dagexcursie Tatio geiser inclusief entree en ontbijt

Locatie rondreis

Andes Combi Avontuur

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks