Andes Combi Avontuur

22-daagse reis langs de hoogtepunten van de Andes

Tot grote hoogtes

Avontuurlijke rondreis Argentinië, Bolivia & Chili

Een rondreis door drie verschillende landen langs de hoogtepunten van de Andes!

Vanuit Buenos Aires reis je naar Salta, waar je een excursie maakt naar Cafayate; door de wind- en watererosie zijn hier prachtige vormen in de rode rotsen ontstaan. Na een overnachting in Tupiza (Bolivia) reis je door naar het witte koloniale stadje Sucre. Na hier te hebben rondgewandeld ga je naar Potosi, een stad op ruim 4000 meter hoogte met veel historische gebouwen en een levendig centrum.

Dan begint de expeditie over de zoutvlakte Salar de Uyuni waarbij je verschillende lagunes en geisers bezoekt. Hierna ga je de grens over naar San Pedro de Atacama in Chili, je bezoekt de Valle de la Luna en uiteindelijk kun je genieten van de met sneeuw bedekte toppen van het Andes gebergte vanuit Santiago de Chili.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 15 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  15 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst Buenos Aires & transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel voor de eerste twee nachten brengt. Je kunt je eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Vandaag heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. De hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is de excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel een van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Ontdek nog meer van Buenos Aires, slenter door de wijken waar je gisteren geen tijd meer voor hebt gehad. Misschien heb je zin in een kookles empanadas & wijnproeverij of wil je een uitstapje maken naar een typische Estancia waar je het leven van een echte Argentijnse "gaucho" leert kennen. De landenspecialist geeft je graag advies over de mogelijkheden. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Salta

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta, transfer naar je hotel

  Je wordt naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor je vlucht naar Salta. In Salta brengt de chauffeur je naar je hotel. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen.

  05
  1 nacht
  2 uur 20 min
 • 6
  Salta

  Excursie naar Cafayate

  Vandaag maak je een excursie naar Cafayate. Hier bezoek je de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Ook heb je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven.

  06
  1 nacht
  12 uur
 • 7
  Salta

  Vrije dag in Salta

  Je kunt vandaag uitslapen en heerlijk rustig rondslenteren in Salta, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan het MAAM-museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

  07
  1 nacht
 • 8
  Tupiza

  Per openbare bus naar La Quiaca, zelf de grens over en zelf per lokale bus naar Tupiza

  Vandaag ga je per openbare bus naar de grens van Bolivia, waar je zelf de grens overloopt. Aan de andere kant van de grens neem je de lokale bus naar je hotel in Tupiza, dit is prima zelf te doen en de rit duurt ca. 1:30 uur. Je overnacht in Tupiza.

  08
  1 nacht
  7 uur
 • 9
  Sucre

  Per openbare bus naar Sucre

  Je reist vandaag per openbare bus naar het koloniale stadje Sucre. Sucre wordt ook wel de ‘Witte Stad’ genoemd vanwege haar vele witte koloniale gebouwen. De stad heeft een heerlijk klimaat dus je kunt bij aankomst genieten van een lekker drankje in tropische sferen! De rit zal ongeveer uur 9 duren.

  09
  1 nacht
  9 uur
 • 10
  Sucre

  Vrije dag in Sucre

  Je vrije dag in Sucre kun je goed gebruiken om door de sfeervolle straatjes te slenteren, over markten en pleinen te struinen of één van de musea te bezoeken. Als je op een zondag in Sucre bent, kun je de markt van Tarabuco bezoeken op ca. 1,5 uur van Sucre. Dit is een drukke en levendige markt waar Indianen in traditionele kledij hun waar verkopen. Een leuke manier om kennis te maken de kleurrijke bevolking van Bolivia. 

  10
  1 nacht
 • 11
  Sucre

  Vrije dag in Sucre

  Ook vandaag kun je nog genieten van een vrije dag. Wil je wat meer actie? Kies dan voor het Wildwest avontuur waarbij je te paard de bergen rondom Sucre in rijdt. Het fantastische uitzicht over de bergen en verschillende rivieren geven je het gevoel dat je middenin een westernfilm bent beland! Een andere leuke excursie is een wandeling naar de rotsschilderingen van Inca Machay. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Rio Ravelo vallei en de krater van Maragua. We adviseren je graag over de mogelijkheden. 

  11
  1 nacht
 • 12
  Potosi

  Per openbare bus van Sucre naar Potosi

  Je gaat vandaag per openbare bus van Sucre naar Potosi, een rit van ca. 3,5 uur. Potosi ligt op ruim 4000 meter hoogte en het is een stad met veel historische gebouwen en een levendig centrum. Kom je op tijd aan, dan kun je alvast door de sfeervolle straatjes slenteren en de Boliviaanse cultuur opsnuiven. Doe het rustig aan, want je zult merken dat je je op grote hoogte begeeft.

  12
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 13
  Potosi

  Vrije dag in Potosi

  Vandaag heb je een vrije dag in Potosi te besteden. Bezoek hier bijvoorbeeld de warmwaterbronnen van Tarapaya en geniet van het fantastische uitzicht over de stad vanaf het oudste klooster van Bolivia: de Convento de San Francisco. Een bezoek aan de indrukwekkende zilvermijnen is een must tijdens je verblijf in Potosi!

  13
  1 nacht
 • 14
  Uyuni

  Per openbare bus van Potosi naar Uyuni

  In ca. zes uur reis je per openbare bus naar Uyuni, een klein stoffig dorp dat de uitvalbasis vormt voor een bezoek aan de zoutvlaktes. Je overnacht in een hotel op slechts een korte wandeling van het centrum en de winkels van Uyuni.

  14
  1 nacht
  6 uur
 • 15
  San Juan

  Begin expeditie over zoutvlakten met jeeps

  Vandaag begin je aan de expeditie over het grootste zoutmeer ter wereld: El Salar de Uyuni. Je bezoekt Colchani, waar het zout verwerkt wordt en Incawasi Island met de reusachtige cactussen. In de middag reis je verder naar San Juan, waar je overnacht.

  15
  1 nacht
  5 uur
 • 16
  Red Lagoon

  Bezoek aan verschillende lagunes, waaronder de Red Lagoon

  Na het ontbijt vervolg je de expeditie en breng je een bezoek aan een vulkaan, een aantal prachtige lagunes en de Sisoli woestijn. Onderweg zie je flamingo’s wiens roze verenpracht schel afsteekt tegen de prachtige kleuren. Je overnacht in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van de Red Lagoon.

  16
  1 nacht
  5 uur
 • 17
  San Pedro de Atacama

  Bezoek geisers & Laguna Verde, in de middag doorreis naar San Pedro de Atacama

  Vandaag sta je vroeg op en zie je de zon opkomen wat voor een adembenemend uitzicht zorgt. Je bezoekt de geisers in de vroege ochtend omdat deze dan het hardst spuiten. Voordat je verder over de zoutvlaktes reist, kun je een bad nemen in de thermale bronnen. Hierna bezoek je de Laguna Colorada en de Laguna Verde waar je foto’s blijft maken! Vervolgens reis je verder naar Hito Cajon waar je overstapt op een andere auto/landcruiser waarmee je verder rijdt naar San Pedro de Atacama in Chili. Dit gezellige dorp is een kleine oase midden in de Atacama woestijn.

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  San Pedro de Atacama

  Excursie naar de Valle de la Luna, terug naar San Pedro de Atacama

  Vanuit San Pedro de Atacama maak je een excursie naar de Valle de la Luna. Hier heeft de natuur de vreemdste vormen van de rotsen gemaakt. Het is hier zo droog dat je het idee hebt dat je rondwandelt op de maan! Je kunt een optionele wandeling maken naar een van de immens grote zandduinen in deze vallei, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. ’s Avonds word je weer naar je hotel in San Pedro de Atacama gebracht.

  18
  1 nacht
  5 uur
 • 19
  Santiago de Chili

  Transfer naar Calama, vlucht naar Santiago de Chili, transfer naar je hotel

  Je wordt vandaag naar de luchthaven van Calama gebracht voor je vlucht naar Santiago de Chili. Hier staat de chauffeur op je te wachten en brengt je naar je hotel.

  19
  1 nacht
  2 uur
 • 20
  Santiago de Chili

  Vrije dag in Santiago de Chili

  Santiago is een leuke stad  waar je prima de sfeer van Chili kunt proeven. Santiago heeft een prachtige ligging, met op de achtergrond de met sneeuw bedekt toppen van het Andes gebergte. Het koloniale centrum, de prachtige parken en de musea wachten erop om bezocht te worden. ’s Avonds flaneren de Chilenen op het Plaza de Armas, altijd een prima gelegenheid om een praatje te maken met de ‘locals’.

  20
  1 nacht
 • 21
  Santiago de Chili

  Transfer naar vliegveld, vertrek uit Santiago de Chili

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  21
  1 nacht
 • 22
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  22
  15 uur

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Bus tickets zoals vermeld in het voorstel
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Eenvoudige overnachtingen dag 15 - 17 inclusief lunch
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals
 • Volle dag bezoek Cafayate (int. Groep)
 • 3 dagen/2 nachten bezoek aan Uyuni zoutvlakte (int. Groep)
 • Halve dag bezoek aan Moon Valley vanuit San Pedro de Atacama (int. Groep)
 • Engelssprekende gids tijdens excursies

Locatie rondreis

Andes Combi Avontuur

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks