Amazing Argentinië

22-daagse reis langs de mooiste bezienswaardigheden van Argentinië

Afwisseling gegarandeerd

Rondreis door Argentinië

Een Amazing Argentinië rondreis van drie weken langs de mooiste bezienswaardigheden; de watervallen van Iguazu, de rode rotsen van Salta, de prachtige meren bij Bariloche, de dieren bij Puerto Madryn, de gletsjers van El Calafate en Ushuaia op Vuurland. Bij deze reis zijn de belangrijkste excursies inbegrepen, maar heb je overal nog een extra dag om er ook zelf op uit te trekken.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Buenos Aires, een vlucht van ongeveer 15 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.

  01
  1 Nacht
  15 uur
  Amsterdam
 • 2
  Buenos Aires

  Aankomst & transfer naar je hotel

  Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel voor de eerste twee nachten brengt. Je kunt je eerste dagen in Buenos Aires ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Buenos Aires

  Vrije dag in Buenos Aires

  Deze dag heb je voldoende tijd om in je eigen tempo Buenos Aires te ontdekken. Deze hoofdstad van Argentinië is een bruisende stad waar je makkelijk een paar dagen kunt blijven om de sfeer van Argentinië te proeven. Deze stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid Amerika’ genoemd, met brede Avenidas, oude gebouwen en de kleurrijke wijk La Boca. Een aanrader is een excursie per fiets door de oude wijken van Buenos Aires! In de avond moet je natuurlijk eigenlijk wel één van de tangoshows bezoeken waar Argentinië zo bekend om staat, laat je meeslepen door de muziek en probeer het zelf ook eens uit!

  03
  1 nacht
 • 4
  Puerto Madryn

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Trelew, transfer naar je hotel in Puerto Madryn

  Je wordt opgehaald bij je hotel in Buenos Aires en naar de luchthaven gebracht. Vandaag vlieg je naar Trelew. Bij aankomst word je opgewacht en naar je hotel in Puerto Madryn gebracht.Tijd voor een lekker kopje koffie en een wandeling door de stad. Puerto Madryn is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het schiereiland Valdes. Je kunt er vandaag een rustige dag van maken, maar je kan ook een extra excursie boeken. Bijvoorbeeld een dagtocht naar Punta Tombo. Hier leeft een unieke pinguïnkolonie met ‘magellanic’ pinguïns.

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Puerto Madryn

  Excursie naar schiereiland Valdes

  Vandaag ga je vroeg op pad in een internationale groep richting het schiereiland Valdes. Van juni tot midden december verblijven er naast alle zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walrussen ook walvissen voor deze kust. De walvissen gebruiken deze wateren als kraamkamer en als de jonkies groot en sterk genoeg zijn, gaan ze weer terug naar diepere wateren. Van juli tot september heb je een grote kans de walvissen zelfs vanaf de kust te kunnen spotten!

  De eerste stop vandaag is in Puerto Piramides, een havenplaats waar je een optionele boottocht kunt maken, deze kun je eenvoudig en voordelig ter plaatse boeken en is dus niet inbegrepen. Ook buiten het walvissenseizoen, dus van december tot mei, is hier vanaf de boot genoeg te zien: zeeleeuwen, aalscholvers en waarschijnlijk donkere dolfijnen. Na de boottocht rijd je via Salinas Grande en Chica richting Punta Delgada, waar je de gelegenheid hebt heerlijk te lunchen en zeeolifanten van dichtbij kunt spotten. Je rijdt langs de oostkust van het schiereiland terug richting Puerto Madryn. Onderweg heb je een goede kans nog meer wilde dieren te spotten. Rond zonsondergang kom je weer aan in Puerto Madryn.

  Ga je liever op eigen gelegenheid op pad? Graag boeken we een huurauto voor je vanaf/naar het vliegveld van Trelew. De wegen zijn prima en je kunt zo in je eigen tempo op ontdekkingstocht!

  05
  1 nacht
  8 uur
 • 6
  Bariloche

  Vrije dag in Puerto Madryn, in de avond vertrek per nachtbus naar Bariloche

  Je bent vandaag vrij om te doen wat je wilt, je kunt lekker relaxen maar je zou bijvoorbeeld ook een excursie naar de Pinguins bij Punta Tombo kunnen maken. Op het busstation stap je over op een comfortabele nachtbus naar Bariloche, deze zal rond 20:00 uur vertrekken.

  06
  1 nacht
  13 uur
 • 7
  Bariloche

  Aankomst in Bariloche, vrije dag

  In de loop van de ochtend kom je aan in Bariloche, gelegen in het prachtige beroemde Argentijnse merengebied vlakbij de grens met Chili. In de winter is het altijd zeer populair bij skiliefhebbers en in de zomer favoriet bij wandelaars en bergbeklimmers. Vandaag heb je een vrije dag om even bij te komen van de nachtbus en om het dorp te ontdekken.

  07
  1 nacht
 • 8
  Bariloche

  Excursie naar San Martin de los Andes via de ‘Zeven Meren Route’

  De tocht gaat vandaag naar San Martin de los Andes en weer terug. De bus volgt ‘Route 234’ dwars door het Nahuel Huapi National Park en het Lanin National Park. Je rijdt over bochtige wegen tussen de bergtoppen vlak langs de grens met Chili, langs o.a. de meren Lago Nahuel Huapi, Lago Espejo en Lago Villarino, om rond lunchtijd in San Martin de los Andes aan te komen. Dit stadje ligt prachtig aan Lago Lácar. De terugweg ’s middags brengt je onder andere langs Paso del Córdoba, het uitzicht is prachtig! Je daalt steeds verder af richting Bariloche waar je in de avond weer aankomt.

  08
  1 nacht
  12 uur
 • 9
  Calafate

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Calafate, transfer naar je hotel

  Vandaag word je naar het vliegveld van Bariloche gebracht voor je vlucht naar El Calafate. Hier aangekomen staat de chauffeur al klaar om je naar je hotel te brengen. El Calafate is een klein dorpje aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië. Hier vind je het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en, indien de tijd het toelaat, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

  09
  1 nacht
  1 uur 45 min
 • 10
  Calafate

  Excursie naar de Perito Moreno Gletsjer

  Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist in een internationaal gezelschap naar de gletsjer, ongeveer 80 kilometer vanaf El Calafate. De Perito Moreno is één van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie heb je goed zicht op de indrukwekkende ijsmassa.

  Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, waarvan soms een stuk ijs afbreekt met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

  Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken en is dus niet inclusief. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

  10
  1 nacht
  7 uur
 • 11
  Calafate

  Vrije dag in Calafate

  Je hebt vandaag de vrijheid om te doen wat je wilt. Je kunt prachtige wandelingen maken in het Nationale Park Los Glaciares of je kan één van onze excursies boeken, bijvoorbeeld een heuse twee uur durende trekking over het ijs van de Perito Moreno gletsjer of de cruise langs meerdere gletsjers.

  11
  1 nacht
 • 12
  Ushuaia

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Ushuaia, transfer naar je hotel

  Je wordt vandaag naar het vliegveld van Calafate gebracht voor je vlucht naar Ushuaia. Hier word je naar je hotel gebracht. Ushuaia is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd.

  12
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 13
  Ushuaia

  Excursie boottocht Beagle Kanaal en Martillo Island

  Maak je op voor een onvergetelijke boottocht over het Beagle kanaal. Waan je in de huid van Charles Darwin en laat je meevoeren langs al het moois wat je onderweg tegenkomt. Denk aan de vele zeeleeuwen op Los Lobos die reikhalzend naar je uitkijken, de aalscholvers die een wedstrijdje doen wie de meeste vis kan vangen en de albatros die samen met zijn soortgenoten op de eieren aan het broeden is. Dan kom je aan bij het ‘fin del mundo‘, het einde van de wereld. Hier staat waarschijnlijk de meest gefotografeerde vuurtoren van de wereld! Je maakt een tussenstop op Isla Martillo waar de pinguïns zich verzamelen voor je foto’s! Vanaf hier is het tijd om terug te varen naar de vertrekhaven.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Ushuaia

  Excursie naar het Tierra del Fuego National Park

  Vandaag bezoek je het Tierra del Fuego National Park. Onderweg naar het park maak je eerst een stop bij de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis en waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Hier kun je de optionele ‘trein naar het einde van de wereld’ nemen. Vervolgens rijd je verder het park in. Een wandeling door dit prachtige landschap brengt je langs uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en prachtige baaien en meren. Geniet van de vele uitzichten! Aan het einde van deze excursie word je naar je hotel in Ushuaia gebracht.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Salta

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Salta, transfer naar je hotel

  Je wordt naar het vliegveld van Ushuaia gebracht voor je vlucht naar Salta met overstap in Buenos Aires. In Salta brengt de chauffeur je naar je hotel. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervol plaatsje vol oude Spaans-koloniale gebouwen.

   

  15
  1 nacht
  7 uur
 • 16
  Cafayate

  Excursie naar Cafayate

  Vandaag maak je een excursie naar Cafayate. Hier bezoek je de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Ook heb je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate, zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven.

  16
  1 nacht
  12 uur
 • 17
  Salta

  Vrije dag in Salta

  Je kunt vandaag uitslapen en heerlijk rustig rondslenteren in Salta, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

  17
  1 nacht
 • 18
  Iguazu

  Transfer naar vliegveld, vlucht naar Iguazu, transfer naar je hotel

  Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je vlucht naar Iguazu. Daar aangekomen staat de chauffeur je al op te wachten en brengt je naar je hotel. Nadat je bent ingecheckt kan je vast wat van de omgeving gaan verkennen. Rond de watervallen ligt een prachtig Nationaal Park, waar je kunt genieten van het tropisch oerwoud en de vele dieren zoals vogels en vlinders.

  18
  1 nacht
  1 uur 45 min
 • 19
  Iguazu

  Excursie Braziliaanse kant van de watervallen

  Vandaag kun je uitslapen, genieten van het ontbijt en het zwembad bij je hotel. In de middag begint de excursie naar de Braziliaanse kant van de spectaculaire watervallen, deze kant biedt een panoramisch uitzicht!

  19
  1 nacht
  5 uur
 • 20
  Iguazu

  Excursie Argentijnse kant van de watervallen

  Vandaag ga je in de ochtend, in een internationale groep, naar de Argentijnse kant van de watervallen. Vanaf deze kant kan je de watervallen van een stuk dichterbij bekijken, vooral als je er voor kiest om de optionele boottocht te maken (hou er rekening mee dat dit een erg natte tocht is!). Hopelijk schijnt de zon, zodat de regenboog het plaatje nog completer maakt!

  20
  1 nacht
  5 uur
 • 21
  Foz do Iguacu

  Transfer naar vliegveld van Foz do Iguacu, vertrek uit Foz do Iguacu

  Helaas zit het er alweer op! Je wordt naar het vliegveld van Foz do Iguacu net over de grens met Brazilië gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa, waar je de volgende dag aankomt.

  21
  1 nacht
 • 22
  Amsterdam

  Aankomst vlucht

  Aankomst Amsterdam

  22
  19 uur 30 min

Inclusief

 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden          
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer         
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt     
 • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur 
 • Bustickets voor reis van Puerto Madryn naar Bariloche 
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd zoals:        
 • Volle dag bezoek aan St Martin de los Andes (int. Groep)         
 • Volle dag bezoek aan Perito Moreno Gletsjer (Int. Groep)         
 • Halve dag bezoek Tierra del Fuego NP (int. Groep)      
 • Boottocht op Beagle Kanaal & pinguin eiland (int. Groep)          
 • Volle dag bezoek Peninsula Valdes (Int. Groep)
 • Volle dag bezoek Cafayate (int. Groep) 
 • Halve dag bezoek Iguazu Watervallen Brazilie (int. Groep)        
 • Halve dag bezoek Iguazu Watervallen Argentinie (int. Groep)    
 • Engelssprekende gids tijdens excursies            

Locatie rondreis

Amazing Argentinië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks