De watervallen van Iguazu

Bezoek de Braziliaanse & Argentijnse kant van de watervallen

Bezoek de Braziliaanse & Argentijnse kant van de watervallen

De watervallen van Iguazu

De watervallen van Iguazu zijn zonder twijfel de mooiste en grootste van Zuid-Amerika. Tijdens deze bouwsteen bezoek je beide kanten van de spectaculaire watervallen, zodat je een compleet beeld krijgt van deze enorme watermassa. Er komen hier 275 afzonderlijke watervallen bij elkaar, die vier kilometer de diepte instorten. Eerst bezoek je de Braziliaanse kant van de watervallen, en de volgende dag bekijk je de unieke watervallen vanaf de Argentijnse kant, waar je optioneel een boottochtje kan maken (je wordt dan nat!).

De Iguazu watervallen zijn zonder twijfel de mooiste en grootste van Zuid-Amerika.
Wil je de Iguazu watervallen (of Iguazu Falls in het Engels) bezoeken? Lees snel verder en je vindt alle informatie voor een spetterend bezoek aan de Iguazu Falls.

Waar liggen de Iguazu watervallen?

De Iguazu watervallen liggen in het noordoosten van Argentinië, op de grens met Brazilië. Vanuit de hoofdstad Buenos Aires is het ongeveer 1400  kilometer naar de Iguazu watervallen. Je kunt er per binnenlandse vlucht of over de weg (per huurauto of lokale bus) naartoe gaan. Het hangt er dus vanaf hoeveel tijd je hebt, met welk vervoersmiddel je naar de Iguazu watervallen reist. Weten waarom het bij de must-sees hoort? Lees dan snel verder!

Beste reistijd Iguazu watervallen

De beste reistijd om de Iguazu watervallen te bezoeken is eigenlijk het hele jaar. In de zomermaanden (januari en februari) is het drukker en loopt de temperatuur op tot 32 graden. In de wintermaanden (juli en augustus) is het zo’n 12 graden.


Gave tour naar de Iguazu watervallen

We hebben voor jou de perfecte tour voor het bezoeken van de Iguazu watervallen. Je bezoekt hierbij niet alleen de Argentijnse kant van de Iguazu watervallen, maar ook de Braziliaanse kant van de falls. Zo krijg je een compleet beeld van deze enorme watermassa.

Wist je dat?

Wist je dat er, bij de Iguazu watervallen, 275 afzonderlijke watervallen bij elkaar komen, die vier kilometer de diepte instorten. Best veel en best diep!

Wil je meer lezen over de Iguazu watervallen? Lees dan het blog van Ilse over de tour bij de Iguazu watervallen.

Je kunt ook een rondreis naar Argentinië kiezen, waar deze tour al in zit. Neem bijvoorbeeld de hoogtepunten van Argentinië, de indrukwekkende reis Amazing Argentinië of misschien steek je wel de grens over naar Brazilië en ga je voor de combinatiereis Argentinië & Brazilië.

Lijkt alles jou leuk en kom je niet uit? Neem dan contact op met Irene of Djordy, onze Argentinië-specialisten. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Transfer naar hotel & excursie Braziliaanse kant van de watervallen

Privé transfer van vliegveld Puerto Iguazu naar hotel met Spaanssprekende chauffeur. Vandaag bezoek je de Braziliaanse kant van de watervallen met een Engelssprekende gids vanuit het hotel. Aan deze kant van het nationaal park kun je genieten van panoramabeelden over 275 watervallen die zich uitstrekken over meer dan 2.5 kilometer; spectaculair. Je krijgt hier een goede indruk van de immensiteit van deze watervallen. De rest van de dag kan naar eigen wens kan worden ingevuld of optioneel (en zeker een aanrader) kan je het vogelpark in Brazilie bezoeken. Hierdoor ben je i.p.v. een halve dag, een hele dag op pad. Dit moet ook van tevoren geregeld worden, dus laat het ons weten als je dit leuk lijkt.

Dag 2

Excursie Argentijnse kant van de watervallen

Vanmorgen word je opgehaald bij je hotel en word je meegenomen naar de Argentijnse kant van de Iguazu watervallen. Aan deze kant van het park kom je heel dicht bij de watervallen.
Wandelend over de paden kun je in de bossen dieren als coati’s, aapjes en toekans tegenkomen.  Op een paar meter van de “Garganta del Diablo” zie je pas goed hoe de immense watermassa van 84 meter hoogte naar beneden komt vallen.
Via een optioneel boottochtje kun je nóg dichter bij de watervallen komen, maar je zal hier behoorlijk nat vandaan komen.

Dag 3

Transfer naar het vliegveld, einde van deze bouwsteen

Je gaat dit heerlijke tropische oord vandaag weer verlaten. Ongeveer 2 uur voor je vlucht word je opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld gebracht. Een rit van ongeveer 20 min.

Inclusief

  • Transfer van- en naar de vliegvelden
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Excursies in internationale groep volgens programma met Engelssprekende gids

Locatie bouwsteen

De watervallen van Iguazu

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks