Ushuaia: de meest zuidelijke stad ter wereld

Einde van de wereld

Einde van de wereld

Ushuaia: de meest zuidelijke stad ter wereld

Ushuaia is de meest zuidelijke stad van het Zuid Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Je brengt een bezoek aan het Tierra del Fuego National Park, Susana Mount en de Southern Fuegian Railway. Hier kun je de optionele ‘trein naar het einde van de wereld’ nemen. In de middag word je naar het Beagle Kanaal gebracht, waar je een catamaran boottocht zult maken langs kleine eilandjes, de Eclaireurs vuurtoren en Zeeleeuw-eiland. Vanaf de boot heb je een prachtig uitzicht op de omgeving van Ushuaia!

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst & transfer naar hotel

Vandaag kom je per bus of vliegtuig aan en word je naar je hotel in Ushuaia gebracht, de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse continent en de poort naar Antarctica. Deze regio heet Tierra del Fuego (Vuurland) en wordt dan ook wel het einde van de wereld genoemd.

Dag 2

Excursie boottocht Beagle Kanaal & Penguin Island

Maak je op voor een onvergetelijke boottocht over het Beagle kanaal. Waan je in de huid van Charles Darwin en laat je meevoeren langs al het moois wat je onderweg tegenkomt. Denk aan de vele zeeleeuwen op Los Lobos, de aalscholvers die een wedstrijdje vis vangen doen en de albatros die samen met zijn soortgenoten op de eieren aan het broeden is. Dan kom je aan bij het ‘fin del mundo‘, het einde van de wereld. Hier staat waarschijnlijk de meest gefotografeerde vuurtoren van de wereld! Je maakt een tussenstop op Isla Martillo waar de pinguïns zich verzamelen voor je foto’s! Vanaf hier is het tijd om terug te varen naar de vertrekhaven.

In de middag kun je de stad verkennen, bezoek het interessante Museo Maritimo y del Presidio of Museo del Fin del Mundo.

Dag 3

Excursie naar Tierra del Fuego National Park

Vandaag begin je met een bezoek aan het Tierra del Fuego NP. Onderweg naar het park maak je eerst een stop bij de helling van de Susana Mount, een overblijfsel van het werk van gevangenen uit de oude gevangenis en waar nu de Southern Fuegian Railway is gevestigd. Hier kun je de optionele ‘trein naar het einde van de wereld’ nemen. Vervolgens rijd je verder, het park in. Een wandeling door dit prachtige landschap brengt je langs uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en prachtige baaien en meren. Ongeveer om 13 uur eindigt de excursie bij je hotel in Ushuaia.

Als je nog meer wilt wandelen, dan kun je ook op eigen gelegenheid in het park blijven en in de avond een gewone bus (extra kosten) terug naar Ushuaia nemen.

Dag 4

Transfer naar vliegveld of busstation, einde bouwsteen

Na het ontbijt ga je verder met je reis, je wordt naar het vliegveld (of busstation) gebracht. Na deze bouwsteen kun je bijvoorbeeld (terug)reizen naar Buenos Aires, of lekker de warmte opzoeken bij de watervallen van Iguazu!

Inclusief

  • Genoemde transfer van- en naar de vliegvelden
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt,
  • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd 

Locatie bouwsteen

Ushuaia: de meest zuidelijke stad ter wereld

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks