Patagonië Hike & Drive

Perito Moreno, Mount Fit Roy en Torres del Paine in een reis

Perito Moreno, Mount Fit Roy en Torres del Paine in een reis

Patagonië Hike & Drive

Patagonië ligt in het meest zuidelijke puntje van Argentinië en is verdeeld over Argentinië en Chili, waarbij het Andesgebergte de grens is. Wie naar Patagonië reist, reist naar sneeuw, ijs en ontzettend veel outdooractiviteiten. Alles hier is gehuld in een wit, blauw en nog-blauwer landschap.

Waarom naar Patagonië?

Goede vraag: waarom zou jij naar Patagonië willen reizen? Wij hebben daar wel een passend antwoord op. Denk maar aan enorme gletsjers, ruige bergketens (inclusief besneeuwde bergtoppen) en blauwe wateren met drijvende ijsschotsen. Voeg daar het gezelschap van zeeleeuwen, pinguïns, walvissen en zeeolifanten aan toe en je hebt een goede indruk van Patagonië.

Wat is er te doen in Patagonië?

Er is zoveel te doen in Patagonië! Wij doen hier een greep uit de meest voorkomende bezienswaardigheden. Wil je meer weten? Ga dan naar onze site en lees alles wat je te weten wilt komen voor jouw perfecte rondreis door Patagonië. De meest voorkomende bezienswaardigheden:

 • Puerto Madryn: ontmoet de zeeolifanten, walrussen en pinguïns
 • zeven-meren-route bij Bariloche: blauw, blauwer, blauwst, zoveel mooie, blauwe meren heb je nog nooit bij elkaar gezien
 • Perito Moreno gletsjer in Los Glaciares National Park; van dit enorme veld met ijs breekt af en toe een stuk ijs af wat met veel geluid in het water plonst. Het is een spectaculaire en unieke ervaring!
 • Mount Fitz Roy: een grillige bergketen met ongekend, mooie wandelpaden
 • Torres del Paine in Chili: waar je wandelt langs massieve, granieten rotspunten en langs diepe kraters
 • Ushuaia (in de provincie Vuurland): de meest zuidelijke stad ter wereld, en pak de ‘trein naar het einde van de wereld’ en maak een onvergetelijke cruise en ontmoet de walvissen

Wil je meer weten over Patagonië, of ben je op zoek naar een complete reis naar Argentinië inclusief Patagonië? Neem dan contact op met Irene of Djordy, onze Argentinië-specialisten. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

Calafate ligt prachtig aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonië en is de uitvalsbasis voor een bezoek per huurauto aan het prachtige Nationale Park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno en El Chalten, een klein dorpje in de bergen, ideaal beginpunt voor prachtige wandelingen naar de bergtoppen en gletsjers in de omgeving. Daarna bezoek je met je eigen huurauto het indrukwekkende Nationale Park Torres del Paine in Chili waar je kunt genieten van de gletsjers en ruige rotspieken.

Heb je minder tijd ter beschikking of houd je niet van uitgebreide wandelingen, dan kunnen we deze bouwsteen ook zonder Chalten boeken. 

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 9 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Calafate, transfer naar hotel

Vandaag kom je aan op het vliegveld van Calafate en wordt je per transfer naar je hotel gebracht. Calafate, van oorsprong een dorp, is nu een snel groeiend toeristenstadje aan het Lago Argentino in Patagonie. Afhankelijk van hoe laat je aankomst, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken! Je slaapt de komende twee nachten in Calafate in een middenklasse hotel aan de rand van het centrum.

Dag 2

Bezoek per auto aan de Perito Moreno gletsjer

Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: je bezoek aan de Perito Moreno gletsjer! Je haalt in de ochtend de huurauto af en rijdt zelf naar het NP Los Glaciares toe, hier vind je de gletsjer. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en verbonden is met verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal, een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken, en is dus niet inclusief in onze bouwsteen. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen! Je overnacht weer in El Calafate.

Dag 3

Van Calafate naar El Chalten

Vandaag reis je met je huurauto vanuit Calafate naar El Chalten, een prachtige route over prima wegen (220 km). Je rijdt eerst om het Lago Argentina naar het Lago Viedma waar El Chalten aan ligt, tussen gletsjers en besneeuwde bergtoppen. El Chalten is een klein dorpje in de bergen dat de uitvalsbasis vormt voor prachtige wandelingen & trekkings in de zeer fotogenieke omgeving. Vanuit El Chalten heb je een adembenemend uitzicht op  een van de mooiste berggebieden van Argentinië, namelijk Fitz Roy!

Dag 4

Vrije dag in El Chalten

Je kunt vandaag bijvoorbeeld de Laguna de los Tres Hike gaan doen of een van de vele andere wandelingen die men hier kan maken. Er zijn lange routes en korte routes, licht en zwaar: vul de dag in ieder geval in zoals jij dat wilt en maak er wat moois van!

Dag 5

Terug van El Chalten naar Calafate

Je rijdt vandaag dezelfde prachtige weg weer terug naar El Calafate (220 km.). Wanneer je dit doet is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar vertrek op tijd zodat je voldoende tijd hebt om onderweg vaak te stoppen, en zorg wel dat je vóór het donker aankomt in El Calafate. Je overnacht weer in het hotel in Calafate waar je al eerder geslapen hebt.

Dag 6

Van Calafate naar Torres del Paine National Park in Chili

Dit wordt een lange maar mooie reisdag (345 km.). Vanuit Calafate reis je naar het indrukwekkende Nationale Park Torres del Paine in Chili. Nadat je de grens bent overgestoken, rijd je meteen al een stukje in het Torres del Paine Park naar de refugio waar je vanavond en morgen overnacht. De refugio is een eenvoudige accommodatie, maar we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is, en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

Dag 7

Vrije dag in Torres del Paine National Park

Vandaag heb je een hele dag in het park; een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Met sneeuw bedekte bergtoppen, ruige rivieren, watervallen, ijsblauwe meren en natuurlijk de Torres, de granieten torens waar het park zijn naam aan te danken heeft. Een prachtige ervaring! Maak in ieder geval een wandeling naar het uitzichtpunt van de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake, Nordenskjold Lake en de grote waterval Salto Grande aan de Paine River zijn de hoogtepunten die je kunt gaan bekijken vandaag!

Dag 8

Terug van Torres del Paine naar Calafate

Wederom een lange reisdag (345 km.). We raden je weer aan om meteen na het ontbijt richting Calafate te gaan rijden, zodat je onderweg genoeg tijd heb voor de vele fotomomenten, en je toch weer vóór het donker in Calafate aankomt, waar je zal overnachten. Je levert de huurauto weer in. 

Dag 9

Einde bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen afgelopen. Als je van wandelingen en trekkings houdt, en je misschien een dag langer in El Chalten of bij Torres del Paine wilt verblijven, kunnen we natuurlijk altijd een extra hotelovernachting voor je boeken in een van deze plaatsen. Na deze mooie autorondreis kun je bijvoorbeeld naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad of naar de walvissen en zeeleeuwen bij het schiereiland Valdes. Geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat!

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in Torres del Paine in een Refugio exclusief ontbijt
 • Autohuur 8 dagen in een categorie C (Chevrolet Onix of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, cross border fee, verzekeringen voor de auto, praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg.

Locatie bouwsteen

Patagonië Hike & Drive

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks