Self-drive merengebied Chili & Argentinië

Prachtige meren van Chili & Argentinië

Prachtige meren van Chili & Argentinië

Self-drive merengebied Chili & Argentinië

Reis per huurauto door de prachtige natuur van Chili en Argentinië. Je begint in Temuco en rijdt vanuit daar verder naar Pucón, waar je verschillende warmwaterbronnen en een nationaal park kan bezoeken. Wanneer je van Chili naar Argentinië rijdt, zullen de groene bossen worden vervangen door een wat kalere maar kleurrijke omgeving in San Martin de Los Andes en Villa La Angostura. Onderweg kom je op verschillende nationale parken tegen met mooie meren en prachtige natuur. Wanneer je terug bent in Chili, kom je nog langs de plaatsen Puyehue en Puerto Varas. De laatste dag reis je naar Puerto Montt, waar je de auto weer inlevert.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Temuco, ophalen huurauto, naar Pucón

Na aankomst op het vliegveld van Temuco, haal je de huurauto op. De eerste bestemming van deze bouwsteen is het plaatsje Pucón. Het stadje is gelegen aan de voet van de Villarrica vulkaan en ligt ten oosten van het Villarrica meer. Dit meer wordt omgeven door een groot bos, perfect voor een mooie wandeling door de natuur!

Dag 2

Vrije dag in Pucon

Een aanrader om vandaag te beginnen met een wandeling door het Huerquehue National Park, hier kan je de beroemde Aracaria bomen van dichtbij zien. Daarna is het leuk om te relaxen bij een van de vele warmwaterbronnen. Een goede combinatie van actief en relaxen in het mooie gebied van Pucón!

Dag 3

Naar San Martin de los Andes

Vanuit Pucon rijd je dwars over de Andes naar San Martin de Los Andes. Het landschap tussen Chili en Argentinië zie je veranderen wanneer je de bergen passeert. De groene, uitgestrekte bossen van het Villarrica National Park maken plaats voor de droge maar kleurrijke pampa’s van het Lanín National Park. Tijdens de rit zal de grote Lanín vulkaan snel te zien zijn, terwijl je door de spectaculaire bossen rijdt die aan de voet van deze vulkaan liggen. In de middag bereik je het plaatsje San Martín de Los Andes, gelegen aan het Lácar meer.

Dag 4

Naar Villa la Angostura

Tijdens de rit van vandaag rijd je langs prachtige meren en door twee nationale parken; Lanin en Nahuel Huapi. De (onverharde) ‘Seven Lake Route’ brengt je naar het rustige dorpje Villa La Angostura. Vanaf daar rijd je verder langs het Nahuel Huapi meer naar je hotel. Hier raden we aan om het wereldberoemde schiereiland Quetrihué te bezoeken, dit schiereiland is vooral bekend om de prachtige Myrtle bomen.

Dag 5

Naar Puyehue

Je rijdt terug naar Chili over de Cardenal Antonio Samoré pas. Hier steek je over van het Nahuel Huapi National Park naar het Chilean Puyehue National Park. Je overnacht vanavond in het plaatsje Puyehue.

Dag 6

Vrije dag in Puyehue

Vandaag heb je de hele dag om te genieten van het landschap rond het Puyehue meer en het gelijknamige nationale park. Er zijn hier verschillende mooie wandelroutes, het park is ongeveer 220,000 hectare en er zijn natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanen en mooie, groene, uitgestrekte bossen.

Dag 7

Naar Puerto Varas

Na een korte reis landinwaarts, langs het Rupanco meer, rijd je langs de grens van het Llanquihue meer: een van de grootste meren van heel Zuid-Amerika. Onderweg naar Puerto Varas kan je nog stoppen bij het stadje Puerto Octay, vooral bekend door de Duitse invloeden. Je rijdt verder richting het charmante stadje Frutillar en richting de Osorno vulkaan. Dit is dezelfde route die de Duitse kolonisten, eeuwen geleden, ook volgden. Een alternatieve route is via het Vicente Pérez Rosales NP. Hier kun je een leuke wandeling maken, een van de hoogtepunten van het NP zijn de watervallen van Petrohué. Je eindigt in het gezellige stadje Puerto Varas aan het Llanquihue meer, waar je overnacht.

Dag 8

Naar Puerto Montt

Vandaag rijd je naar het plaatsje Puerto Montt. Hier lever je de huurauto in op het vliegveld en dan is deze bouwsteen ten einde. Als je liever nog wat langer in Puerto Varas wilt blijven dan kan dat natuurlijk! Vraag onze landenspecialisten naar de mogelijkheden.

Vanuit Puerto Montt zou je ook nog een paar dagen Chiloe kunnen bezoeken, het grootste eiland van Chili, met prachtige natuurparken. Of verleng de autohuur en rij langs de Carretera Austral, een bijzondere tocht van ongeveer een week naar het ongerepte zuiden van Chili. Je kunt ook naar Punta Arenas in Patagonie vliegen om vanuit daar een bezoek aan het prachtige Torres del Paine NP te brengen. We adviseren je graag. 

 

 

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
  • 8 dagen autohuur MITTA in een categorie C (Toyota Yaris sedan of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzeketingen voor de auto, cross border fee, drop off kosten, kosten voor het ophalen van de huurauto op het vliegveld.

Locatie bouwsteen

Self-drive merengebied Chili & Argentinië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks