Mendoza: self-drive naar Salta

Ontdek de wijngebieden van Argentinië

Ontdek de wijngebieden van Argentinië

Mendoza: self-drive naar Salta

Self-drive van Mendoza naar Salta: tijdens deze bouwsteen reis je per huurauto van de ene wijnstreek (Mendoza) via de grillige natuur in deze prachtige regio naar het volgende wijngebied: Salta.

Mendoza is een bruisende stad in het gelijknamige gebied en is vooral bekend om de de heerlijke wijnen. Het is het belangrijkste wijngebied van Argentinië.

Mendoza, ‘de wijnhoofdstad’

In de ‘wijnhoofdstad van de wereld’, Mendoza, is er geen tekort aan cafés, bars en restaurants. Het is er ontzettend gezellig en het spreekt voor zich dat je er heerlijke wijnen kunt drinken. Maar Mendoza heeft ook prachtige oude pleinen en gebouwen, welke echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bezienswaardigheden Mendoza

Een must-see in Mendoza is het prachtige Plaza Independencia met de rij aan fonteinen in het midden. Of de Peatonal Sarmiento, waar je wordt opgenomen in de Argentijnse massa en je je laat meevoeren langs winkels, bars en kleine boetieks. Hier eet je de meest heerlijke steak bij de Parilla van Juan-Carlos, waar het barbecueën hem met de paplepel is ingegoten. En dat proef je!

Wijnvelden buiten Mendoza

Buiten Mendoza vind je wijnranken tot de horizon. Genoeg om een paar van de meest heerlijke Argentijnse wijnen te proeven. Huur een fiets, koop een paar flessen water, hoed op en gaan! Op ongeveer vier kilometer fietsen van Mendoza vind je de eerste wijnranken al. Hier liggen ze uitgestrekt van Chacras de Coria tot Bistabalba. Bezoek een paar wijnboerderijen en proef de meest lekkere wijnen ooit. Doe eens gek en koop een fles voor onderweg, bij de picknick of gewoon tijdens de zonsondergang.

Meer weten over dit gebied, misschien wil je wel een
combinatiereis naar Noord Chili & Argentinië maken of de Aconcagua (de hoogste berg van het Amerikaanse continent) bij Mendoza bezoeken? Neem dan contact op met Irene of Djordy, onze Argentinië-specialisten. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

En verder...

In je eigen tempo bezoek je de pré-historie van het Ischigualasto National Park, de rode rotsen van het Talampaya National Park en Tafi del Valle in het groen tussen de cactussen. Via ‘de kikker’ in Quebrada las Conchas eindig je uiteindelijk in Salta, waar vast een heerlijk glas witte wijn voor je klaar staat in één van de vele bodega’s.

Deze bouwsteen duurt 10 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Mendoza & transfer naar hotel

Vandaag kom je aan in de stad Mendoza en word je naar je hotel gebracht. Afhankelijk van hoe laat je aankomt, kan je nog wat van de stad zien of je bewaart dit voor morgen.

Dag 2

Vrije dag in Mendoza

Mendoza is de wijnhoofdstad van Argentinië. Bezoek de prachtige pleinen of doe een kleine siësta in het General San Martin park. Je kunt ook onze excursie fietsen door de wijnvelden boeken en de heerlijke wijn van deze streek gaan proeven.

 

Dag 3

Ophalen huurauto, door naar San Augustin de Valle Fertil

In de ochtend haal je de huurauto op en ga je op pad! Het is best een lange rit en je komt bijna niemand tegen. Koop spullen voor de lunch en ga onderweg picknicken bij een van de vele riviertjes. Aan de horizon doemt na een tijd een ware Fata Morgana op. Hoe dichterbij je komt, hoe groener het wordt. Het is het stadje San Augustin de Valle Fertil. Je vindt er een mooi meer, cactussen en een idyllisch kerkje.

Dag 4

Via het Ischigualasto National Park naar Villa Union

Waan je vandaag in de pre-historie tijdens je rit door het Ischigualasto NP. Dit park grenst aan het Talampaya NP, waar je morgen naartoe gaat. De twee parken zijn compleet verschillend. Tijdens je rit door het Ischigualasto NP, alleen of in convooi met een ranger (zelf ter plaatse te boeken), lijkt het wel of je op de maan rijdt. Een grote wit-achtige woestijn met door erosie gevormde hoge pilaren met vreemde vormen waarvan de ‘paddestoel’ en de ‘sfinx’ de bekenste zijn. Na deze, toch ietwat vreemde, gewaarwording rijd je door naar Villa Union waar je vannacht blijft.

Dag 5

Vrije dag & bezoek aan Talampaya National Park

Breng vandaag in ieder geval een bezoek aan het Talampaya National Park. Waar er gisteren weinig kleur te bekennen viel, word je vandaag bijna verblind door de mooie, schitterende rode rotsformaties van het Talampaya National Park. Het lijkt veel op de Grand Canyon in Amerika. Je kunt hier mooi rondwandelen, in je eentje of met een gids (zelf ter plaatse te boeken).

Dag 6

Naar Belen

Onderweg naar Belen kan je genieten van schitterende uitzichten en diverse landschappen. Via rode rotsen met smalle doorgangen, weids uitgestrekte vlakten begroeid met cactussen en de Ruines de EL Shincal kom je uiteindelijk aan in de stad Belen. Wie weet kom je onderweg nog een paar lama’s tegen die met je op de foto willen. In Belen kun je prachtige handgemaakte poncho’s kopen. Breng ook een bezoek aan ‘Nuestra Señora de Belén’; een 15 meter hoog monument van de maagd van Belén, kijkend over de stad.

Dag 7

Naar Tafi del Valle

Via talloze haarspeldbochten door een vrij droog en dor gebied bereik je op een gegeven moment de pas. Eenmaal bijgekomen van de slingerroute zie je in de verte een oase: Tafi del Valle, gelegen in het groen aan een diepblauw stuwmeer. Je hebt hier volop de mogelijkheid om actief te zijn: ga paardrijden, wandelen of fietsen door dit mooie gebied en voel je als een echte gaucho! Je overnacht in één van de vele estancia’s in dit gebied.

Dag 8

Naar Cafayate

Vandaag rijd je de vallei uit over dezelfde weg waarover je gekomen bent, alleen hoef je niet weer de kronkelige weg op, maar sla je vrij snel af richting Cafayate. Dit kleine stadje staat bekend om de Torontes druif waar ze de meest heerlijke wijn van maken. Je raad het al, bodega’s genoeg om voor een mooie prijs wat flessen wijn in te slaan (nadat je ze geproefd hebt uiteraard). Loop rond, drink nog een glas wijn en laat de omgeving op je in werken.

Dag 9

Via Quebrada de las Conchas naar Salta

Vanuit Cafayate ga je op pad met als eindbestemming Salta. Voordat je deze prachtige stad kan bewonderen, is er nog meer moois wat je onderweg gaat tegenkomen! Neem bijvoorbeeld de Quebrada de las Conchas. Tussen de rotsen vind je hier de meest bijzondere vormen, gecreëerd door wind- en watererosie zoals ‘El Sapo’ (de kikker),  ‘El Fraile‘ (de monnik) en ‘El Garganta de Diablo’ (de keel van de duivel). 

Dag 10

Vrije dag & inleveren huurauto

Vandaag lever je de huurauto in en kan je te voet de stad Salta ontdekken. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerken, winkels en restaurantjes.

Als je nog meer tijd hebt, kun je nog even wachten met het inleveren van je huurauto, ga dan bijvoorbeeld nog een dag of twee naar Purmamarca om zelf je souvenirs te maken.

Inclusief

  • Genoemde aankomsttransfer
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Autohuur 8 dagen in een categorie H (Nissan Versa of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen voor de auto, drop off kosten Mendoza-Salta (twv ca. 850 USD), praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg.

Locatie bouwsteen

Mendoza: self-drive naar Salta

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks