Salta: Salinas Grandes & de Quebrada’s

Self-drive programma Noord-Argentinie

Self-drive programma Noord-Argentinie

Salta: Salinas Grandes & de Quebrada’s

Tijdens deze Argentinië bouwsteen reis je per eigen huurauto. Je maakt je twee ‘rondjes’ vanuit Salta, eerst zuidwaarts naar Cafayate, daarna via San Antonio de los Cobres en de uitgestrekte zoutvlaktes van Salinas Grandes naar Purmamarca ten noorden van Salta!

Deze fly-drive begint in Salta, je rijdt eerst per eigen huurauto zuidwaarts door de indrukwekkende rotsachtige omgeving van de Quebrada de las Conchas naar Cafayate, een klein stadje dat bekend staat om de witte wijn van de Torontes druif. Vanuit Cafayate rijd je richting Cachi door een mooi gebied waar rotsen (‘Las Flechas Gorge’) en wijnvelden elkaar afwisselen. Cachi is een sfeervol dorp en een prima tussenstop voordat je de volgende dag terugreist naar Salta. Na een nachtje Salta is het tijd om richting het noorden te rijden, via San Antonio de los Cobres en de uitgestrekte zoutvlaktes van Salinas Grandes naar Purmamarca waar je de Quebrada de Humahuaca bezoekt. Uiteindelijk rijd je via Jujuy terug naar Salta.

Heb je niet zoveel tijd? Dan kan je ook alleen vanuit Salta naar Cafayate en Cachi gaan of je kiest voor het rondje Salta naar San Antonio de los Cobres en Purmamarca. Beschik je niet over een huurauto? Dan kunnen we Cafayate en Purmamarca ook als dagexcursie aanbieden. Vraag ernaar bij onze reisspecialist!

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld & transfer naar hotel

Na aankomst word je naar je hotel in Salta gebracht. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerkjes, winkeltjes en restaurantjes. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië.Ook kun je de stad van boven bekijken door de kabelbaan naar de Cerro San Bernardo te nemen.

Dag 2

Ophalen huurauto en via de Quebrada de las Conchas naar Cafayate

In de ochtend haal je de huurauto en rijd je vanuit Salta zuidwaarts richting Cafayate. Eerst rijd je door allerlei kleine dorpjes maar vanaf ongeveer halverwege rijd je door de indrukwekkende rotsachtige omgeving van de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Uiteindelijk kom je in Cafayate, een klein stadje dat bekend staat om de witte wijn van de Torontes druif. Bezoek hier bijvoorbeeld enkele bodega’s waar je voor een zacht prijsje heerlijke wijn kan proeven. Het is niet een hele grote afstand, maar het is een mooie route waarbij je regelmatig zal stoppen. Al met al ben je ruim een halve dag onderweg.

 

Dag 3

Naar Cachi

Vanuit Cafayate rijd je de volgende dag (grotendeels over onverharde wegen) richting Cachi. Je rijdt door een mooi gebied waar rotsen (‘Las Flechas Gorge’) en wijnvelden elkaar afwisselen en waant je in de ‘middle of nowhere’. Een aantal uur later kom je aan in Cachi, een erg sfeervol dorp en een prima tussenstop voordat je de volgende dag verder rijdt terug naar Salta.

Dag 4

Terug naar Salta

Vandaag rijd je naar Salta. De rit zal zo’n vier uur duren en je bent vrij om de tijd in te delen zoals jij dat zelf wilt! Onderweg rij je door de Los Cardones National Park, met cactussen van wel acht meter hoogte. De cactussen (cardones) zijn een typisch symbool van Noordwest-Argentinië. De weg gaat helemaal rechtdoor en wordt ook de “Tin Tin Straight Line” genoemd. Deze weg werd per hand gebouwd door de locals en is inmiddels geasfalteerd. Aan de andere kant van de bergen wordt het landschap steeds groener en uiteindelijk kom je weer aan in Salta.

Dag 5

Via San Antonio de los Cobres naar Purmamarca

Na weer een nachtje Salta is het tijd om richting het noorden te rijden, via San Antonio de los Cobres en de uitgestrekte zoutvlaktes van Salinas Grandes naar Purmamarca. In deze omgeving vind je prachtige landschappen waar de tijd stil lijkt te staan. De roodgekleurde zandsteenformaties zijn vooral aan het einde van de dag bijzonder mooi gekleurd. De afstand is niet heel groot (ca. 320 km) maar omdat het grootste gedeelte over onverharde wegen is, doe je er ongeveer zeven uur over. Op tijd vertrekken dus!

Dag 6

Bezoek aan Quebrada de Humahuaca

Helemaal in het noorden van Argentinië, in de Andes en vlakbij de grens met Bolivia, ligt de Humahuaca vallei. De ‘Quebrada de Humahuaca’ werd in 2003 aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO toegevoegd. Dit prachtige gebied heeft veel overeenkomsten met Bolivia, zowel door het fascinerend bergachtig landschap als haar kleurrijke Indiaanse bewoners. De regio wordt de meest authentieke regio van Argentinië genoemd, daarom hebben we deze extra dag opgenomen in deze bouwsteen zodat je vandaag zelfs nog een stukje noordelijker kunt rijden, dieper de Quebrada in! Je slaapt vanavond weer in het hotel in Purmamarca, vanuit je hotel in het dorp kan je vanmiddag of morgenochtend een mooie wandeling van ca. 3 km rond de Seven Colored Hill maken waarbij je alle kleuren tegenkomt!

Dag 7

Terug naar Salta

Je rijdt vandaag via Jujuy in ongeveer drie uur terug naar Salta voor de laatste overnachting.

 

Dag 8

Inleveren huurauto, einde van deze bouwsteen

Vandaag lever je de huurauto weer in op dezelfde tijd als waarop je hem op dag 1 hebt opgehaald. Daarna is deze bouwsteen afgelopen. Na deze autorondreis kun je vanuit Salta rechtstreeks naar Buenos Aires, Mendoza of Iguazu vliegen of de nachtbus nemen. Natuurlijk kun je het verblijf in deze prachtige regio ook met één of meerdere nachten verlengen. Na deze mooie fly-drive kun je bijvoorbeeld relaxen bij de watervallen van Iguazu of (terug) reizen naar Buenos Aires. Geef ons je wensen door en we maken je reisvoorstel graag op maat!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Autohuur 6 dagen in een categorie H (Nissan Versa of gelijkwaardig) of categorie N (Chevrolet Tracker)  inclusief: onbeperkt aantal kilometers, verzekeringen voor de auto, praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg.

Locatie bouwsteen

Salta: Salinas Grandes & de Quebrada’s

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks