Salta: Het ruige noordwesten

Het avontuurlijke Salta & Cafayate

Het avontuurlijke Salta & Cafayate

Salta: Het ruige noordwesten

Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, in de Lerma vallei en omringd door bergen. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerken, winkels en restaurantjes. Vanuit Salta maak je een excursie naar Cafayate en bezoek je de de Quebrada de las Conchas, door de wind- en watererosie zijn hier prachtige vormen in de rotsen ontstaan. Natuurlijk bezoek je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld, transfer naar hotel

Je wordt naar je hotel in Salta gebracht. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerken, winkels en restaurantjes.

Dag 2

Excursie naar Cafayate

Vandaag maak je een excursie naar Cafayate. Hier bezoek je de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Ook heb je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven.

Dag 3

Transfer vliegveld, einde bouwsteen

Na het ontbijt ga je verder met je reis, je wordt naar het vliegveld (of busstation) gebracht. Natuurlijk kunnen we ook nog een aansluitende extra overnachting in Salta voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag. We houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Salta kun je bijvoorbeeld per nachtbus naar de wijnregio bij Mendoza of per vlucht naar de watervallen van Iguazu. Maar je kunt ook heel gemakkelijk per bus doorsteken naar San Pedro de Atacama in Chili!

Inclusief

  • Genoemde transfer van- en naar de vliegvelden
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Tours & excursies zoals ik het reisvoorstel genoemd

Locatie bouwsteen

Salta: Het ruige noordwesten

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks