Salta: Het ruige noordwesten

Het avontuurlijke Salta & Cafayate

Het avontuurlijke Salta & Cafayate

Salta: Het ruige noordwesten

Salta, een prachtige oude stad in Argentinië, waar je over de geplaveide straten slentert en waar de tango voor je neus wordt gedanst. Deze stad wordt bewoond door gepassioneerde Argentijnen en overal zie, hoor en ruik je de passie.

Bezienswaardigheden in Salta

De roze buitenkant van de Catedral Basílica de Salta is al prachtig, wacht echter maar tot je naar binnengaat. Binnen liggen de stoffelijke resten van generaal Martin Miguel de Guemes. Hij had een belangrijke rol in de onafhankelijkheidsoorlog van Argentinië.

Het plein ervoor, het Plaza de 9 Julio is eveneens een ontzettend prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheid in Salta. Alle gebouwen hier vertellen hun eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld het MAAM museum, waar de gruwelen van de kinderoffers, gevonden in de
Andes, aan het licht komen.

Vergeet ook niet om rond Salta naar grote hoogte te gaan op de Cerro San Bernardo, te bereiken met een kabelbaan. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje in een van de vele restaurant, waarbij je uitzicht hebt op de Lerma Vallei en de stad Salta.

Tours rond Salta

Een gave optie om Salta te bezoeken is om om de self-drive van Mendoza naar Salta te nemen. Een prachtige kans om zowel de prachtige wijnstreek, als de mooie oude stad Salta te ontdekken.

Wist je dat je vanuit Salta een hele toffe excursie naar de
stad Cafayate kunt maken? Hier zijn door wind- en watererosie prachtige ‘figuren’ ontstaan in de rotsen. Als je er toch bent, vergeet dan niet om een bodega binnen te lopen voor een glas voortreffelijke wijn van de Torontes-druif.

Wil je meer? Kijk dan eens naar de
8-daagse: Salinas Grandes & de Quebrada’s. Waarbij je niet alleen langs de mooie ‘figuren’ van de Quebrada rijdt, maar ook de andere kant op naar San Antonio de los Cobres, de uitgestrekte zoutvlaktes Salinas Grandes en steden als Purmamarca en Jujuy bezoekt.

Lijkt alles jou leuk en kom je niet uit? Neem dan contact op met Irene of Djordy, onze Argentinië-specialisten. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

 

 

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld, transfer naar hotel

Je wordt naar je hotel in Salta gebracht. Salta is een prachtig stadje in het noordwesten van Argentinië, gelegen in de Lerma vallei en omringd door bergen. Salta is een sfeervol plaatsje, vol oude Spaans-koloniale gebouwen. Een bezoek aan het MAAM museum (Museo de Arqueología de Alta Montaña) mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je verblijf in Salta. Het is een bijzonder interessant museum waar je drie Inca kindermummies kunt bekijken, één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen in Argentinië. Je kunt hier heerlijk rustig rondslenteren, er zijn genoeg kerken, winkels en restaurantjes.

Dag 2

Excursie naar Cafayate

Vandaag maak je een excursie naar Cafayate. Hier bezoek je de Quebrada de las Conchas. Door de wind- en watererosie zijn er prachtige vormen in de rotsen ontstaan, zoals ‘de kikker’, ‘de monnik’ en ‘de keel van de duivel’. Je blijft foto’s maken! Ook heb je een wijnproeverij in een lokale bodega in Cafayate zodat je de lokale witte wijn van de Torontes druif zelf kunt proeven.

Dag 3

Transfer vliegveld, einde bouwsteen

Na het ontbijt ga je verder met je reis, je wordt naar het vliegveld (of busstation) gebracht. Natuurlijk kunnen we ook nog een aansluitende extra overnachting in Salta voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag. We houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren! Vanuit Salta kun je bijvoorbeeld per nachtbus naar de wijnregio bij Mendoza of per vlucht naar de watervallen van Iguazu. Maar je kunt ook heel gemakkelijk per bus doorsteken naar San Pedro de Atacama in Chili!

Inclusief

  • Genoemde transfer van- en naar de vliegvelden
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Tours & excursies zoals ik het reisvoorstel genoemd

Locatie bouwsteen

Salta: Het ruige noordwesten

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks