Calafate: de Wereld van de Gletsjers

Perito Moreno gletsjer

Perito Moreno gletsjer

Calafate: de Wereld van de Gletsjers

Tijdens deze Argentinië bouwsteen El Calafate verblijf je enkele dagen in El Calafate, van oorsprong een klein dorp maar nu een snel groeiend toeristenstadje aan het Lago Argentino in Patagonie!

Tijdens je dagen in El Calafate maak je een excursie naar de beroemde Perito Moreno gletsjer, in het prachtige nationale park Los Glaciares waar je op houten platforms vlak langs de gletsjer kunt lopen. Een unieke ervaring om het gekraak van de schuivende ijsmassa en het afbreken van ijsschotsen van zo dichtbij te ervaren!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst op het vliegveld & transfer naar hotel

Vandaag kom je aan in het kleine dorpje Calafate aan het Lago Argentino, middenin de stille vlaktes van Patagonie. Hier vind je het prachtige nationale park Los Glaciares, met de bekende gletsjer Perito Moreno. Je wordt naar je hotel gebracht en afhankelijk van de tijd die je nog hebt, kun je de prachtige omgeving gaan bekijken.

Dag 2

Excursie Perito Moreno gletsjer

Vandaag gaat het gebeuren, waarschijnlijk een hoogtepunt van je reis: de excursie naar de Perito Moreno gletsjer! Je reist in een internationaal gezelschap naar de gletsjer toe, ongeveer 80 kilometer vanaf Calafate. De Perito Moreno is een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld, waarvan eens in de zoveel jaar met denderend natuurgeweld een groot stuk afbreekt. Tijdens deze excursie krijg je goede uitzichten op de indrukwekkende ijsmassa. Je kunt het pad volgen dat langs een deel van de gletsjer ligt en dat verbonden is door de verschillende platformen. Hier kun je van dichtbij genieten van de prachtige blauwe ijsmassa, soms breekt een stukje ijs af met donderend geraas. Ook als het een klein stuk is maakt dit een enorm kabaal en is het een uniek natuurverschijnsel. De stukken ijs vallen in het ijskoude water en zullen als ijsschots verder drijven.

Het is ook mogelijk om een tocht per boot te maken door het fjord. Deze optionele boottocht is ter plaatse eenvoudig en een stuk goedkoper te boeken, en is dus niet inclusief in onze bouwsteen. Een unieke manier om heel dichtbij de gletsjer te komen!

Dag 3

Transfer naar vliegveld, einde bouwsteen

Na het ontbijt in je hotel in Calafate is deze bouwsteen afgelopen en ga je verder met je reis. Of heb je nog meer tijd en wil je meer zien van dit unieke natuurverschijnsel? De Perito Moreno is wat ons betreft het hoogtepunt van je Argentinië rondreis, en dus raden we je aan om nog een dag langer in Calafate te verblijven. Je kunt dan een van onze excursies boeken: een heuse twee uur durende trekking over het ijs van de gletsjer of de cruise langs meerdere gletsjers in het Nationale Park Los Glaciares. Graag adviseren we je over de mogelijkheden!

Na je verblijf in Calafate kun je bijvoorbeeld per bus naar het Torres del Paine National Park in Chili, of per binnenlandse vlucht naar Ushuaia, het zuidelijkste puntje.

Inclusief

  • Transfer van- en naar het vliegveld
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Excursie in internationale groep naar de Perito Moreno Gletsjer

Locatie bouwsteen

Calafate: de Wereld van de Gletsjers

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks