Australis Cruise Patagonië

Spectaculaire cruise tussen Punta Arenas en Ushuaia

Spectaculaire cruise tussen Punta Arenas en Ushuaia

Argentinie cruise Patagonië

Onze Argentinië cruise Patagonië is een prachtige tocht op een comfortabel schip door de Patagonische wateren!

Vanuit Ushuaia (of Punta Arenas) ontdek je Patagonië en Vuurland vanaf het water! Tijdens deze cruise verblijf je op het luxe cruiseschip ‘M/V Ventus Australis óf ‘M/V Stella Australis’. Je vaart intussen van Ushuaia op Vuurland in Argentinië naar Punta Arenas in Chileens Patagonië. Of juist precies andersom. Dit gebied rond de zuidpunt van Zuid-Amerika is een uniek natuurgebied. Je ziet onder andere de mooiste gletsjers!

Evenals de meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika waar de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan elkaar ontmoeten. Bovendien heb je elke dag de mogelijkheid om excursies te maken! Er zijn verschillende routes; we beschrijven hier de 5-daagse cruise van Punta Arenas naar Ushuaia. We kunnen deze tocht in beide richtingen voor je boeken. 

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Inschepen in Punta Arenas

Van 13:00 tot 17:00 uur kan je inschepen in de terminal en rond 18:00 uur ga je aan boord met een welkomst-cocktail, aangeboden door de kapitein en zijn bemanning. Meteen daarna vertrekt  het schip met bestemming ‘het einde van de wereld’. Via het Beagle Kanaal, doorkruis je Patagonië en Vuurland. Dit is het begin van een groot avontuur!

Dag 2

Ainsworth Baai & wandeling naar pinguïnkolonie op rotseiland Tucker

Bij het vroege licht van de zonsopgang, zal het schip zijn koers vervolgen door de Inham Almirantazgo, tot je bij de Marinelli gletsjer in Baai Ainsworth aankomt. Daar maak je een wandeling door een ongerept Magellanic woud waar je verschillende beverdammen tegenkomt. Op het strand zelf observeer je een kolonie zeeolifanten.

Je vervolgt de reis met een bezoek aan Tucker Eiland, waar je vanuit de Zodiac-boten kolonies Magellanes pinguins en aalscholvers zult zien. Omdat de pinguïns op het rotseiland Tucker in september en april emigreren, wordt deze excursie dan verplaatst naar Brookes Baai, waar je van boord gaat voor een wandeling vlakbij de gletsjer.

Dag 3

Bezoek aan Pia Gletsjer en Beagle Kanaal met de ‘Laan der Gletsjers’

Je steekt nu het grootste deel van het Beagle Kanaal over om het fjord Pia te bereiken waar je vlakbij de gletsjer met dezelfde naam van boord gaat. Daar  maak je een excursie naar een spectaculair uitkijkpunt vanwaar je de bergketen kunt  overzien vanaf het punt waar de gletsjer begint tot aan het punt waar deze de zee bereikt. Na deze onvergetelijke ervaring, vaar je via de noordwestelijke tak van het Beagle Kanaal door de majestueuze “Laan der Gletsjers”, met de gletsjers Spanje, Romanche, Duitsland, Italië, Frankrijk en Holland.

Dag 4

Bezoek aan Beagle Kanaal en bezoek Kaap Hoorn en Wulaia Baai

De boot navigeert door de Beagle- en Murray Kanalen, waarna je van boord gaat in het Nationaal Park Kaap Hoorn (als de weersomstandigheden het toestaan). Kaap Hoorn is een bijna verticale steile klip van 425 meter hoogte en tevens de plek waar de Atlantische- en Stille Oceaan samenkomen. Ook wel bekend als ‘het einde van de wereld’ en is in juni 2005 door de UNESCO tot ‘Biosfeer-reservaat’ verklaard. ´s Middags ga je van boord in de historische Baai Wulaia, eens de grootste indianen nederzetting van het gebied, Deze streek is ook beroemd om zijn enorme geografische schoonheid en uitbundige plantengroei. Je wandelt door een Magellanisch oerbos vol met Lengas, Coigües, Canelas, varens en andere soorten tot je bij een spectaculair uitkijkpunt komt.

Dag 5

Aankomst in Ushuaia, einde bouwsteen

In de ochtend kom je aan in Ushuaia, de belangrijkste Argentijnse stad in Vuurland, en tevens de meest zuidelijkste stad ter wereld. Je hebt vandaag nog de mogelijkheid om de stad en de nationale parken te bezoeken, natuurlijk kunnen we een aansluitende overnachting voor je regelen in Ushuaia.

Inclusief

  • Overnachtingen in een 2-persoonshut op de Ventus Australis of Stella Australis
  • Alle maaltijden inclusief drankjes (als de bar geopend is)
  • Excursies zoals genoemd in het reisvoorstel

Locatie bouwsteen

Australis Cruise Patagonië

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks