Per bus van Calafate via Torres del Paine naar Ushuaia

Bijzondere landschappen

Bijzondere landschappen

Per bus van Calafate via Torres del Paine naar Ushuaia

Tijdens deze Argentinië bouwsteen Torres del Paine reis je vanuit El Calafate per bus naar Torres del Paine en daarna door naar Ushuaia! Vanuit El Calafate in Argentinië reis je per bus naar het Torres del Paine National Park in Chili. Dit park, met ruige rivieren, ijsblauwe watervallen, stille meren en met sneeuw bedekte bergtoppen is een absolute must voor wandelaars en natuurliefhebbers. Een prachtige ervaring! Daarna reis je via Puerto Natales naar Punta Arenas, een grotere stad met mooie koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Deze bouwsteen eindigt in Ushuaia, terug in Argentinië, de meest zuidelijke stad van het Amerikaanse continent.

Als je niet helemaal naar Tierra del Fuego wilt reizen, dan kan je vanuit Punta Arenas vliegen naar je volgende bestemming in Chili. Deze bouwsteen kan ook andersom geboekt worden, dan kun je beginnen in Ushuaia of in Punta Arenas. 

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Per bus vanuit El Calafate naar Torres del Paine in Chili, excursie

Je vertrekt heel vroeg (rond 5.30!) uit El Calafate met een internationale groep per bus naar het indrukwekkende Torres del Paine NP in Chili. Rond 10.00 uur kom je bij de grens met Chili. Hier stap je over op een excursiebus en gaat er een Engelssprekende gids met de groep mee. Vrijwel direct zie je de indrukwekkende granieten torens van het park al omhoog steken. Rond lunchtijd kom je aan bij Laguna Amarga, de officiële entree waar de fee voor het Nationale Park wordt betaald.

De bus gaat verder naar Pudeto, waar je de mogelijkheid hebt om samen met de gids een korte wandeling te maken naar Cuernos del Paine of het Salto Grande uitzichtpunt. Om circa 17.00 uur is de bus weer terug bij Laguna Amarga, van waar je per shuttlebus naar Hosteria Las Torres wordt gebracht, het grootste en meest luxe hotel van het park, dat tevens als centraal verzamelpunt wordt gebruikt. Vanaf hier is het nog slechts een klein stukje lopen naar je Refugio. Als je liever vanmiddag al op eigen gelegenheid wilt wandelen, kun je bij Laguna Amarga uit de excursiebus stappen!

Dag 2

Vrije dag in Torres del Paine

Vandaag heb je een hele dag om op eigen gelegenheid het park te ontdekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar het uitzichtpunt op de ijsbergen van de Grey Glacier. Ook Castillo Hill, Sarmiento Lake en Nordenskjold Lake zijn hoogtepunten die je kunt gaan bekijken! De Refugio waar je slaapt is een eenvoudige accommodatie, maar we hebben voor deze accommodatie gekozen omdat de ligging zeer centraal is, en je heel eenvoudig op eigen gelegenheid de meest prachtige wandelingen kunt maken!

Dag 3

Vrije ochtend, shuttletransfer naar de bus & verder per bus naar Puerto Natales

Je hebt vandaag nog een halve dag om in het park door te brengen. Geniet van alles wat je ziet en maak nog wat mooie foto’s! Met een shuttlebus ga je vanaf Hosteria Las Torres naar Laguna Amarga, waar je overstapt op de bus naar Puerto Natales waar je na een paar uur rijden aan het eind van de middag aankomt. Puerto Natales is een klein stadje wat voornamelijk wordt bezocht als uitvalsbasis voor een bezoek aan Torres del Paine. Slenter over het centrale plein en zoek een gezellig restaurantje voor het diner.

Dag 4

Per bus van Puerto Natales naar Punta Arenas

Per comfortabele bus rijd je vandaag in ongeveer drie uur vanuit Puerto Natales naar Punta Arenas. Punta Arenas is een wat grotere stad met veel koloniale gebouwen en een gezellig stadspark. Hier staan kraampjes waar onder andere lekkere warme mutsen en fleece-truien worden verkocht! Je kunt een bezoek brengen aan het Magallanes museum waar de ontwikkeling van Punta Arenas als stad wordt beschreven, of maak een wandeling naar de Mirador de Santa Cruz, van waaruit je een mooie uitzicht over de stad hebt. Als je graag een bezoek aan de pinguïns bij Magdalena eiland wilt maken, kunnen wij die excursie natuurlijk voor je boeken. Je zou dan een extra dag in Punta Arenas kunnen blijven.

Dag 5

Per bus naar Ushuaia in Argentinië, einde bouwsteen

Vandaag rijd je in ongeveer twaalf uur met de bus naar Ushuaia. Het is een lange rit, maar je legt ook een grote afstand af! Je rijdt voornamelijk over de Argentijnse steppe, dus probeer onderweg wat te slapen of lees bijvoorbeeld een boek. Je gaat ook een klein stuk met een boot, de bus gaat mee op de ferry. Deze overtocht duurt ongeveer drie kwartier. Na aankomst in Ushuaia is deze bouwsteen afgelopen. De bouwsteen ‘Ushuaia: het zuidelijkste puntje’ sluit hier perfect op aan. Bij deze bouwsteen maak je onder andere een boottocht naar de zeeleeuwen in het Beagle kanaal.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 2 overnachtingen in Torres del Paine in een Refugio alleen logies
  • Tours en excursies zoals in het reisvoorstel genoemd
  • Lunchpakket (1x)
  • Transfers zoals genoemd in het reisvoorstel
  • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel

 

Locatie bouwsteen

Per bus van Calafate via Torres del Paine naar Ushuaia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks