Puerto Madryn: Autoreis naar het schiereiland Valdes

Walvissen spotten tussen juni en december

Walvissen spotten tussen juni en december

Puerto Madryn: Autoreis naar het schiereiland Valdes

Puerto Madryn is de uitvalsbasis voor een bezoek per huurauto aan het prachtige schiereiland Valdes; de woonplaats voor zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns, walrussen. Van juni tot midden december heb je hier ook kans om walvissen te spotten!

Heb je geen zin om zelf te rijden? Dan kunnen we ook een excursie voor je boeken vanuit Puerto Madryn naar het schiereiland.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

(aankomst in) Trelew, ophalen van de huurauto, naar Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew haal je de huurauto op en rijd je naar je hotel in Puerto Madryn waar je de komende nacht zal verblijven.

Dag 2

Bezoek aan het schiereiland Valdes

Vandaag staat het schiereiland Valdes op het programma! Van juni tot begin december heb je kans om, naast alle zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walrussen hier ook walvissen te spotten; in juli, augustus en september is het soms zelfs mogelijk om de walvissen vanaf de kust te kunnen zien! De walvissen gebruiken deze wateren als kraamkamer, en als de jonkies groot en sterk genoeg zijn, gaan ze weer terug naar diepere wateren. In de middag kan je een optionele boottocht maken om de walvissen van dichtbij te bekijken. Je slaap vannacht in Puerto Piramides, een levendige havenplaats.

Dag 3

Optioneel bezoek Punta Tombo, inleveren huurauto, einde bouwsteen

Je hebt vandaag nog de gehele dag de beschikking over je huurauto, dus afhankelijk van je vertrektijd kun je nog een optioneel bezoek brengen aan Punta Tombo. Hier vind je een unieke pinguïnkolonie met magellanic pinguïns. Ze lopen (of beter: waggelen) elke dag weer van hun nest naar het water, een indrukwekkend gezicht. De beste periode om deze pinguïns te zien is van half september tot half april. Hierna lever je de huurauto weer in. Als je naar het merengebied van Bariloche wil, dan lever je de huurauto in in Puerto Madryn en neem je de nachtbus naar Bariloche. Mocht je kiezen voor Calafate, lever dan de huurauto in in Trelew en vlieg door naar Calafate! 

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Autohuur 3 dagen in een categorie H (Nissan Versa of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, toeslag ophalen auto op het vliegveld, verzekeringen voor de auto, praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg

Locatie bouwsteen

Puerto Madryn: Autoreis naar het schiereiland Valdes

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks