Puerto Madryn: Autoreis naar het schiereiland Valdes

Walvissen spotten tussen juni en december

Walvissen spotten tussen juni en december

Puerto Madryn: Autoreis naar Valdes

Het schiereiland Valdes ligt aan de oostkust van Argentinië, in het midden van de kustlijn, aan de Atlantische Oceaan. Dit stuk van Patagonië is hét ‘thuis’ van de Magellanic Pinguïns. Maar niet alleen de pinguïns vinden Valdes een fijne plek, tal van andere dieren hebben het schiereiland ontdekt. Bovendien heeft de UNESCO Valdes op de werelderfgoedlijst gezet, waardoor het een beschermd gebied is geworden. Nieuwsgierig welke dieren er nog meer leven en waarom je Valdes zou moeten bezoeken tijdens jouw rondreis door Argentinië? Lees dan snel verder!

Welke dieren leven er op het schiereiland Valdes?

Naast pinguïns, pinguïns en nóg meer pinguïns, vinden walrussen, zeeleeuwen en zeeolifanten het ook goed toeven op Valdes. En of dat nog niet genoeg is, kan je er ook walvissen, orka’s en dolfijnen spotten. Een walhalla dus voor deze dieren, voor jou en voor je fototoestel.

Beste reistijd voor Valdes?

De beste reistijd om naar Valdes te gaan zijn de maanden september t/m november, wanneer de temperatuur rond de 10 graden ligt. De meeste dieren zullen zich dan aan je laten zien. Kom je echt voor de orka’s bij Punta Norte? Dan kun je beter in februari t/m april gaan.

Bezienswaardigheden op het schiereiland Valdes?

Er zijn op Valdes een aantal bezienswaardigheden, die de moeite waard zijn om te bezoeken:
- Isla de los Pájaros; je mag zelf niet op het eiland, maar via telescopen kun je de aalscholvers, zilverreigers en flamingo’s bewonderen. Dit eiland diende trouwens als inspiratie voor het boek Le Petit Prince van Antoine de Saint-Exupéry.
- Punta Norte; het thuis van de zeeleeuwen (en soms ook de zeeolifanten) en de orka’s.
- Punta Delgada; hier kun je zeeolifanten spotten en heb je uitzicht op de steile kliffen.
- Bezoekerscentrum Istmo Carlos Ameghino; hier kom je alles te weten over de historie en kolonisatie van Valdes. Er staat een skelet van een walvis en je kunt prachtig uitkijken op de omgeving vanuit de uitkijktoren.
- Puerto Piramides; een gezellige havenstad op het schiereiland Valdes.

Als je hier toch bent, dan is het maken van een boottocht eigenlijk een must! Op deze manier kun je de dieren nog beter in hun natuurlijke habitat zien. Stel je voor: zeeleeuwen zwemmend naast je boot, pinguïns die nieuwsgierig komen kijken en een logge zeeolifant die net wakker wordt uit z’n slaap.

Hoe kom je naar het schiereiland Valdes?

Je kunt Valdes bereiken per binnenlandse vlucht of per bus. Ga je vliegen? Dan kun je naar het kleine vliegveld Puerto Madryn vliegen. Deze plaats ligt ongeveer een uur rijden van de stad Puerto Piramides, de havenstad op het schiereiland Valdes. Je kunt ook vliegen op Trelew, hier is een groter internationaal vliegveld en ligt op ongeveer twee uur rijden van de stad Puerto Piramides.

Wil je liever over land, per huurauto of per bus? Reken dan op een reistijd van ongeveer achttien uur vanuit Buenos Aires.

Wil jij tijdens jouw rondreis door Argentinië ook naar het schiereiland Valdes? Neem dan contact op met Irene onze Argentinië-specialist. Zij kunnen je helpen en vertellen je graag alle ins & outs van dit fantastische land.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

(aankomst in) Trelew, ophalen van de huurauto, naar Puerto Madryn

Na aankomst op de luchthaven van Trelew haal je de huurauto op en rijd je naar je hotel in Puerto Madryn waar je de komende nacht zal verblijven.

Dag 2

Bezoek aan het schiereiland Valdes

Vandaag staat het schiereiland Valdes op het programma! Van juni tot begin december heb je kans om, naast alle zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walrussen hier ook walvissen te spotten; in juli, augustus en september is het soms zelfs mogelijk om de walvissen vanaf de kust te kunnen zien! De walvissen gebruiken deze wateren als kraamkamer, en als de jonkies groot en sterk genoeg zijn, gaan ze weer terug naar diepere wateren. In de middag kan je een optionele boottocht maken om de walvissen van dichtbij te bekijken. Je slaap vannacht in Puerto Piramides, een levendige havenplaats.

Dag 3

Optioneel bezoek Punta Tombo, inleveren huurauto, einde bouwsteen

Je hebt vandaag nog de gehele dag de beschikking over je huurauto, dus afhankelijk van je vertrektijd kun je nog een optioneel bezoek brengen aan Punta Tombo. Hier vind je een unieke pinguïnkolonie met magellanic pinguïns. Ze lopen (of beter: waggelen) elke dag weer van hun nest naar het water, een indrukwekkend gezicht. De beste periode om deze pinguïns te zien is van half september tot half april. Hierna lever je de huurauto weer in. Als je naar het merengebied van Bariloche wil, dan lever je de huurauto in in Puerto Madryn en neem je de nachtbus naar Bariloche. Mocht je kiezen voor Calafate, lever dan de huurauto in in Trelew en vlieg door naar Calafate! 

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Autohuur 3 dagen in een categorie H (Nissan Versa of gelijkwaardig), inclusief onbeperkt aantal kilometers, toeslag ophalen auto op het vliegveld, verzekeringen voor de auto, praktische reisinformatie met tips & kaartjes voor onderweg

Locatie bouwsteen

Puerto Madryn: Autoreis naar het schiereiland Valdes

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks